Glas Javnosti

Dramatično u Šapcu: Svi testirani pozitivni na korona virus

Društvo
Autor: Glas javnosti

Krizni štab ocenio je dramatičnim epidemiološku situaciju u Šapcu.

Samo u sredu od svih 21 testiranih osoba kod svih je nalaz bio pozitivan na korona virus. Najporaznije da na stotine lica nisu testirani a imaju simptome zaraze.

Komandant Kriznog štaba Nebojša Zelenović apelovao je kod nadležnih službi, pre svega pismom Ministarstvu zdravlja da se obezbede testovi.

Baram po 200 dnevno, a sve troškove platio bi Grad Šabac. Uz to razmatra se i mogućnost da se analize testova obavljaju u šabačkom Veterinarskom institutu, gde su rađene Analize i tokom vanrednog stanja.

U svemu ovome imamo i opstrukcije od Zavoda za javno zdravlje u Šapcu koji insistira na vrstama i specifikaciji  testova a  traži i od Doma zdravlja i kovid ambulante da se maksimalno štedi sa testovima.

Zabrinjava da se svi koji jave na testiranje budu pozitivni, tako da potencijalno  imamo nekoliko stotina zaraženih. Postoje i indicije da je jedno lice preminulo od posledica zaraze.

Uz  to znatno je pojačana smrtnost stanovništva.

Raniji prosek je bio 3,5 a  u poslednje vreme prosečna smrtnost je 5,2. Nakon obraćanja predsednika Vučića, u petak će zasedati Krizni štab o preduzimanju potrebnih mera, rekao je Zelenović.

(Izvor: Danas)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR