Glas Javnosti

DRAMATIČAN SNIMAK IZ PRIJEPOLJA: Divlji vepar upao u dvorište, zaletao se na ljude

Društvo
Autor: Glas javnosti

Divlji vepar upao je u nekoliko domaćinstava u Prijepolju i pričinio materijalnu štetu, a snimak iz jednog od dvorišta pojavio se na društvenim mrežama.

Divlja životinja našla se u ograđenom prostoru, a u pokušajima da pobegne kidisala je na ogradu, ljude i pse koji su udruženim snagama uspeli da skrenu pažnju vepra i usmere ga ka izlazu iz dvorišta.

“Šetao je nekoliko sati po našem kraju, od kuće do kuće, čak je išao i magistralom. Nikom me nije svejedno kada vidi toliku grdosiju, i šta može da vam uradi”, rekao je Njegoš Stojadinović i prijepoljskog sela Ratajska, prenosi RINA.

“Da drama bude veća, tu zver su napali psi lutalice koje su ga saterale u jedno dvorište kod mog komšije. On je jedva spasio živu glavu. Vepar je potom iz sopstvenog straha razvalio kapiju i počeo da beži u nepoznatom pravcu”, dodao je.

Srećom, sve se završilo sa minimalnim posledicama, odnosno bez povređenih, a divlja životinja je pobegla nazad u šumu gde joj se gubi svaki trag.

“Nije nam poznato šta je ovu zver nateralo da iz svog prirodnog staništa dođe u naseljeno mesto i luta između kuća. Lov na divlje svinje je zabranjen, pa lovci nisu delovali, ali na svu sreću sačuvani su svi životi i nije bilo većih problema”, zaključuje Njegoš.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR