Glas Javnosti

Dragan Bujošević odlazi sa mesta prvog čoveka RTS-a

Društvo
Autor: Glas javnosti

Upravni odbor Radio televizije Srbije (RTS) odbacio je danas prijavu v. d. direktora RTS-a Dragana Bujoševića za generalnog direktora ove medijske kuće. Odluka je doneta zbog nepotpune dokumentacije, kaže direktor fotografije javnog servisa Vasko Vasović.

Prema saznanjima Vasovića, Upravni odbor je osim Bujuševićeve, zbog nepotpune dokumentacije, odbacio prijave još dva kandidata – urednika jutarnjeg programa RTS-a Vladimira Palikuće i novinara RTS-a u penziji Svetislava Nedeljkovića.

Tako su u konkurenciji za novog generalnog direktora javnog servisa ostala samo dva kanditata, čije su prijave prihvaćene – Vasko Vasović i odgovorni urednik PGP RTS-a Marko Milutinović. Kako je pisano doskorašnji direktor RTS-a Dragan Bujošević je zakasnio sa predajom dokumentacije na konkurs. RTS je 29. maja raspisao konkurs za generalnog direktora. Od tada je počeo da teče rok od mesec dana za dostavljanje prijava.

Dokumentacija kandidata prijavljenih na konkurs otvorena je danas, nakon čega Upravnom odboru RTS-a počinje da teče rok od od 45 dana za imenovanje novog generalnog direktora javnog servisa.

(Izvor: Nova.rs)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR