Glas Javnosti

Dr Ranko Rajović otkriva GDE GREŠE RODITELJI U SRBIJI: "Rekao sam jednom tati da mu je dete za folklor, a on se šokirao i upisao ga na muški sport"

Društvo
Autor: Glas javnosti/ Blic žena

Roditelji se često pitaju kako da održe autoritet, a ujedno da sačuvaju odnos poverenja sa decom?

O greškama koje prave, izazovima roditeljstva sa kojima se susreću u vaspitanju govori dr Ranko Rajović .Biti dosledan roditelj jedan je od najvećih poduhvata, kao i biti otvoren da čuješ gde grešiš, jer nekada se neke roditeljske greške ne mogu ispraviti.

- Strogo i pravično vaspitanje sa puno ljubavi je osnova svega. Ako odredimo da kaznimo dete i uskratimo mu nešto, nikako ne smemo popustiti i prvo reći "kazna za to je dva dana", a onda popustimo za dva sata. E, tad smo gotovi - priča dr Rajović i kaže da je najbolje za roditelja da kada ga dete pita koliko dugo će kazna da traje, odgovor bude "ne znam, videću" - objašnjava dr Ranko Rajović.

unsplash
foto: Glas javnosti

Kada dete ima početne razvojne smetnje, ukoliko mozak nije razvio sve nervne puteve treba ga slati na folklor, preporučuje dr Rajović.

- Mene da neko pita ja bih uveo folklor kao obavezan predmet do četvrtog razreda. Folklor je najbolji trening za mozak. Sećam se, jednom tati sam preporučio da upiše sina na folklor, on se šokirao i upisao sina na mačevanje - priseća se doktor Rajović i naglašava da je važno da se ne stidimo naše tradicije i kulture, folklor je deo našeg identiteta.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR