Glas Javnosti

Dr Kisić: Nije drugi talas, već drugi vrh prvog, koji valjda neće biti kao prvi...

Društvo
Autor: Glas javnosti

Zamenica direktora Instituta za javno zdravlje „Dr Milan Jovanović Batut“ Darija Kisić Tepavčević izjavila je danas da u Srbiji nije nastupio drugi talas epidemije korona virusa, već je reč o „drugom piku“ – vrhuncu prvog talasa.

U poslednja 24 sata u Srbiji su testirani uzorci 7.784 osobe, a prisustvo korona virusa potvrdeno je kod 143, objavljeno je na sajtu Ministarstva zdravlja Srbije.

Kisić Tepavčević je za TV B92 kazala da je prvi talas imao silaznu putanju, a da se sada ponovo penje te je rekla da se nada da neće dostignuti prvi „pik“.

- Ne treba da se broje i očekuju talasi, virus je tu. Svako treba da učini sve da se spreči dalje širenje, istakla je ona.

Ona je naglasila da se zaraženi – „rezervoari“ – kreću, te da je potrebno da građani da učine sve kako se ne bi zarazili.

Govoreći o predstojećoj utakmici finala Kupa Srbije u fudbalu, Kisić Tepavčević je kazala da je rizično svako okupljanje većeg broja ljudi gde kontakt moguć.

Dodala je da su mere za ponašanje na takvim manifestacijama propisane i da je na građanima koji budu išli na takve događaje da ih se pridržavaju.

(Izvor: Danas)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR