Glas Javnosti

Dr Grujičić: Većina pacijenata povređenih u pucnjavama je stabilno, najteže stanje devojčice u Tiršovoj

Društvo
Autor: Glas javnosti

Ministarka zdravlja Danica Grujičić izjavila je danas da je najteže stanje devojčice koja je u Tiršovoj, dok ostali pacijenti povređeni u OŠ "Vladislav Ribnikar" i Mladenovcu pokazuju znake oporavka i stabilno su, što, kako kaže, daje nadu da će se oni oporaviti.

Grujičić je rekla da su nastavnica i devojčica, koje se nalaze u Kliničkom centru, operisane ortopedski i za sada su dobro, a da je dečko koji je u Urgentnom centru sa povredom vratne kičme počeo bolje da pokreće levu ruku, ali da će se njegov definitivni oporavak znati za dve, tri godine zbog težine povrede.



Kada je reč o povređenima u okolini Mladenovca i Smedereva, ministarka kaže da je pacijent koji se nalazi u Kliničko bolničkom sentru u Zemunu, stabilan i pored jako velikih ortopedskih povreda koje je imao, da je najteže stanje pacijenta koji je bio u Kliničko bolničkom centru u Dragiši Mišoviću, zbog oštećenje drugog bubrega, a da je devojčica koja je imala povredu podlaktice, već na odeljenju kao i još jedan pacijent koji je imao drenažu grudne duplje i kom će možda trebati još neka intervencija.

Devojčici s povredom glave predstoji operacija oka

"Pacijent koji je imao povredu donjeg dela karlice takođe je dobro. Devojčica koja je imala povredu glave je odlično, ja sam juče razgovarala sa njom. Predstoji joj operacija levog oka, i devojčica koja je imala velike povrede trbuha je isto svesna i budna, posle druge operacije. Njoj takođe predstoje određene intervencije, ali ovo daje nadu da će se oni oporaviti", objasnila je ona.

Ističe, da su svi ostali iz Mladenovca i OŠ "Vladislav Ribnikar" stabilno i da su neki već pušteni kući.


Izjava vezana za društvene mreže bila je hirurška


Grujičić napominje da je Ministarstvo još pre ovih zločina organizovalo timove psihologa, psihijatara i pedagoga po školama, koji će govoriti o bolestima zavisnosti, međusobnom druženju, kocki, igricama, telefonima, kompjuterima.

Dodaje da je to je bilo u njenom fokusu, pored određenih zakonskih promena vezano za medicinsku dokumentaciju i zakon o zdravstvenoj zaštiti koje sprema.

"Moja izjava vezana za te mreže bila je hirurška. Mi hirurzi smo navikli da sečemo, nekad to može nekad to ne može, ali to je baš hirurška izjava i u krajnjem slučaju to ne spada u moj resor. O tome mora da odluči i Vlada i resorno ministarstvo", navela je ministarka.

Glas javnosti/T01S

 

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR