Glas Javnosti

Dr Darija o Novakovom slučaju: `Pravi primer asimptomatičnog slučaja, ali moraće ovog da se pridržava!`

Društvo
Autor: Glas javnosti

Vest da je Novak Đoković pozitivan na koronavirus obišla je ne Srbiju, već svet. O tome su pričali svi. Čini se kao da nije postojao čovek na kugli zemaljskoj koga to nije interesovalo. I svako je imao nešto da pita, da kaže, doda, obrazloži mišljenje, tvitne i slično.

Sasvim razumljivo, Novak Đoković je jedan od najboljih sportista svih vremena i svi su hteli da kažu šta oni misle o tom slučaju.

Za to vreme, Novak Đoković je bio u izolaciji, poštovao je sve mere i samo se za Vidovdan oglasio na društvenim mrežama. Od trenutka kada je javnost saznala da je najbolji sportista planete zaražen koronom, Nole se izvinio priznavši da je možda malo poranio sa održavanjem Adria Toura, a onda je pre nekoliko dana objavljeno da je Đoković ponovio test koji je pokazao da je negativan.

“U našoj zemlji je najveći broj asimptomatskih bolesnika. To je oblik koronavirusa koji imaju mladi ljudi i koji u suštini nemaju nikakve simptome, a zaraženi su. Kada se takvi slučajevi otkriju, pacijenti su dužni da ostanu u izolaciji i da se pridržavaju svih pravila kako ne bi i svoje ukućane izložili zarazi. Jedan od najboljih primera takvog asimptomatskog slučaja je Novak Đoković”, rekla je za Blic doktorka Darija Kisić Tepavčević.

(Izvor Blic)

 

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR