Glas Javnosti

Otkud dr Darija Kisić među srpskim rotarijancima (FOTO)

Društvo
Autor: Glas javnosti

Dr Darija je snimljena na jednom od sastanaka rotarijanaca, odnosno Rotary kluba, organizacije koja ima mnogo ogranaka kako u svetu tako i u Srbiji

Na društvenim mrežama su se pojavile fotografije dr Darije Kisić Tepavčević na sastanku u veoma zanimljivom društvu.

Naime, dr Darija je snimljena na jednom od sastanaka rotarijanaca, odnosno Rotary kluba, organizacije koja ima mnogo ogranaka kako u svetu tako i u Srbiji.

Društvo Dariji, između ostalih, pravi poznati rotarijanac, programski direktor Istraživačke stanice Petnica, Nikola Božić.

Evo šta su napisali sami rotarijanci ovim povodom, o događaju koji se desio u oktobru 2019. godine:

"Dr Dariju Kisić-Tepavčević iz Instituta za javno zdravlje Srbije "Dr Milan Jovanović – Batut” naš Rotary E-club of Serbia je upoznao na Svetski dan borbe protiv dečje paralize, 24. oktobra 2019. godine. Tog dana smo organizovali zanimljiv panel posvećen prevenciji zaraznih bolesti i Rotary projektu iskorenjivanja dečje paralize, na kojem je i ona govorila. Ponosni smo na doktorku Kisić-Tepavčević i sve njene kolege zbog toga šta sve čine u borbi protiv COVID-19."

Rotari klubovi su, inače, kako ih definišu sami rotarijanci, klubovi koji okupljaju isključivo odabrane - lidere u profesijama, koji se udružuju kako bi pomogli svojim lokalnim zajednicama, ali i delovali globalno - učinili svet boljim i lepšim.

To je međunarodna organizacija poslovnih i profesionalnih ljudi udruženih širom sveta, u cilju pružanja humanitarne pomoći, podsticanja visokih etičkih standarda u svim profesijama i unapređenja dobre volje i mira u svetu.

Začetnik Rotari ideje Pol Haris, humanista iz Čikaga, organizovao je i osnovao prvi Rotari klub 23. februara 1905. godine. Haris je 1910. godine postao prvi predsednik svetske organizacije Rotari Internacional. Rotari je danas jedna od najuglednijih organizacija u svetu i više od 29.000 Rotari klubova u 140 zemalja.

Klub je sekularna organizacija i svako može da se učlani, bez obzira na pol, boju kože, religiju ili političko opredeljenje. Rotarijanci se obično okupljaju jednom nedeljno na doručku, ručku, večeri ili da ispune njihov princip razvoja prijateljstva kao priliku za služenje.

"To je obaveza svih rotarijanaca", piše u njihovom Uputstvu o radu. Osnovni moto rotarija je "nesebično služiti" (engl. Service Above Self).

(Izvor: espreso.rs)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR