Glas Javnosti

NAKON SMRTI MAJKE PREMINUO I UJAK OD KORONE: Težak period za dr Mirsada Đerleka

Društvo
Autor: Glas Javnosti

Dr Mirsad Đerlek već deset dana obavlja posao koordinatora regionalnog kovid centra u Novom Pazaru. Nakon što je on preležao korona virus, težak period je usledio jer su mu od virusa preminuli najpre majka, a potom ujak.

- Na prvu liniju odbrane sam stigao odmah po otpuštanju sa Infektivne klinike u Beogradu. Verujte, čini mi se kao da sanjam, kao da sam na drugoj planeti. Ovo je ratno stanje koje nikada za 52 godine života nisam ni video, ni doživeo! Korona mi je odnela i majku, ali i još jednog člana porodice. Ja sam profesionalac i za ujaka sam se borio potpuno isto kao i za svakog drugog pacijenta. Nažalost, korona je bila jača i uzela ga je pre tri dana - navodi dr Đerlek.

Kako dr Đerlek  navodi njegove kolege iz Opšte bolnice u Novom Pazaru, ali i medicinari koji su u grad na Raškoj reci stigli iz svih delova Srbije i Bosne podnose nadljudske napore kako bi spasili život svakog pacijenta, ali nažalost u borbi protiv ove smrtnosne zaraze ni to nije dovoljno.

-Ordinacija mi je i spavaća i dnevna soba. Iako spavam dva sata dnevno, ne žalim se jer sam svestan da se moje kolege i ja bukvalno borimo za živote pacijenata- kaže dr Đerlek.

U noći između nedelje i ponedeljka u Novom Pazaru od posledica koronavirusa je preminulo pet pacijenata. Ovaj poslednji crni bilans je prema rečima koordinatora regionalnog kovid centra dr Mirsad Đerleka samo dokaz da uprkos tome što se situacija smiruje, zaraza i dalje pokazuje svoje razorno dejstvo.

Inače, gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac proglasio je danas, 14. jul, Dan žalosti povodom saobraćajne nesreće u kojoj su stradala tri mladića, kao i zbog smrti brojnih sugrađana od koronavirusa.

(Izvor: Kurir)

 

 

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR