Glas Javnosti

Beogradski vodovod i kanalizacija NAJGORI U GRADU! Ostavili HILJADU RUPA na putevima

Društvo
Autor: Glas javnosti

Koliko puta vam se desilo da upadnete u rupu na putu koja je nastala kao posledica raskopavanja nekih od gradskih službi za saniranje kvara.

Ove takozvane namerne kvarove, svako ko kopa saobraćajnicu, od EDB i kablovskih operatera do "Vodovoda i kanalizacije"(BVK) dužan je da sanira, odnosno da saobraćajnicu vrati u prvobitno stanje.

To često nije slučaj. Samo u septembru, gradska inspekcija primila je 72 prijave zbog oštećenja na kolovozu nastalih uglavnom posle radova koje je izvodio BVK.

Tako, krater napunjen šoderom na ulasku u Višnjicu, stotinak metara od Rospi ćuprije, "slavi" drugi mesec. Nešto duže obitava kvar u Ulici Ace Joksimovića. Vozač koji je ovuda vozio malo brže upao je u krater, izgubio kontrolu nad vozilom i uništio dva parkirana automobila.

Iz Sekretarijata za inspekcijske poslove kažu da je investitor radova u obavezi da raskopanu površinu vrati u prvobitno i ispravno stanje.

- Po žalbama građana i upravljača puta odnosno JP "Putevi Beograda" sprovodimo inspekcijski nadzor i donosimo mere. Tokom septembra, dobili smo 72 prijave, a najveći broj njih odnosio se na oštećenja nastala usled raskopavanja JKP "Beogradski vodovod i kanalizacija", radi otklanjanja hitnih kvarova na instalacijama - navode u ovom sekretarijatu.

Iz JKP "Vodovod i kanalizacija" kažu da su od početka godine imali 2.057 namernih kvarova, od čega je sanirano 1.075.

- Broj mesečnih namernih kvarova zavisi od broja defekata koji zahtevaju raskopavanje površina. Tokom ove godine broj kvarova na mreži veći je od uobičajenog, a jedan od glavnih uzroka je povećana potrošnja usled epidemije. Za popravku kolovoza i trotoara posle naših radova imamo sklopljen ugovor sa JKP "Beograd put" - navode u "Vodovodu".

Iz JKP "Beograd put" ovo, pak, demantuju. Kažu da su tek pre dva meseca sklopili ugovor sa BVK, koji je oročen na tri meseca i koji podrazumeva saniranje kvarova na osnovu rešenja inspekcije.

- Mi ugovor sa "Vodovodom" nismo imali duže od godinu dana za saniranje namernih kvarova, do pre dva meseca. I po ovom postojećem, koji je oročen na tri meseca, saniramo samo one njihove kvarove za koje one dobiju rešenje inspekcije da ga uklone u određenom roku. Inače, broj namernih kvarova koji ovo preduzeće napravi je od 10 do 20 po danu - kažu u JKP "Beograd put".

Navode i da nemaju prijavu za namerni kvar u Višnjičkoj, kao i da im je stiglo rešenje inspekcije za krater u Ace Joksimovića i da će taj problem ubrzo biti rešen.

IMAJU SVOJE IZVOĐAČE

SVAKO ko kopa na ulici može da angažuje svog izvođača za krpljenje kvarova, a da to nije JKP "Beograd put". Ali kada se sugrađani žale i nekoliko puta na neki "krater", Sekretarijat za inspekcijske poslove daje nalog ovom preduzeću da sanira namerno oštećenje iako oni nemaju ugovor sa izvođačem radova.

(Glas javnosti/Novosti)

 

 

 


 

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR