Glas Javnosti

DOSTA ĆUTANJA! AMERIČKI I ENGLESKI ZLOČINI U DRUGOM RATU (4) Pokolj Nemaca u Dahau ruši mit o milosrđu saveznika (EKSKLUZIVNE FOTOGRAFIJE)

Društvo
Autor: Glas javnosti

Zločini nad nemačkim zatvorenicima, koje su počinili saveznici - Englezi i Amerikanci, tokom Drugog svetskog rata još su zabranjeni za pisanje, objavljivanje... Milion nemačkih vojnika je ubijeno pod savezničkom čizmom ali je zato zapadnjačka propagandna mašinerija za sve optužila Sovjete.

Malo kome je poznato da je Nacionalni arhiv SAD skinuo zabranu sa dokumenta poručnika Govalda Brjuhnera, koji svedoči o događaima posle ulaska američke vojske u logor Dahau. Bjuhner piše: 


Streljanje nemačkih vojnika u logoru Dahau

- Američka vojska je ušla u logor. Straža SS je složila oružje i digla ruke u vis. Saveznici su postrojili uza zid 122 vojnika SS i otvorili vatru. Preživele SS-ovce su dokrajčili metkom u potiljak.

Mladi mitraljezac po imenu Birdi je dokrajčio 12 Nemca koji su pokušali bekstvo. Ostale zarobljene Nemce, uključujući i ranjene, mlade momke iz Folksšturma i personal bolnice (346 ljudi) su streljali iz mitraljeza pored Bloka S u Dahau. Živih nije ostalo.

Кomandant streljačkog voda poručnik Bjuhner je opisao taj događaj u izveštaju “Sudbina garnizona Dahau” u kome izveštava da je bilo 560 nemačkih žrtava. Na taj dokument niko ne obraća pažnju, već se barata cifrom od 50 streljnih SS-ovaca i to je sve! Svima razumljivo.

Mnogo je slučajeva kažnjavanja zarobljenika bez suda i rasprave. Navodimo primer streljanja 74 zarobljena italijanska vojnika na aerodromu Biskari, na Siciliji. General Paton je pisao da su to bili snajperisti i tako umirio američku štampu - 6. juna 1944. za vreme iskrcavanja na Normandiji, saveznici su ubili samo u jednom mestu 64 zarobljena Nemca.


Logora za Nemce ograđen samo bodljikavom žicom

Časopis “Špigl” piše da istoričari ignorišu memoare vojnika Drugog svetskog rata da slučajno ne razruše mit o milosrđu saveznika. “Ubistvo zarobljenika” je normalan postupak, kažu američke kolege:

- Naši vojnici su došli u Dahau, videli zverstva nacista, zapali u stanje afekta i streljali gamad Nemačku. Možemo li da ih osudimo za to?

Na kontra pitanj: A kako sudite ponašanje sovjetskih vojnika u Nemačkoj koji su na svojoj zemlji videli zverstva SS i Vermahta, pred kojima bledi slika čak i logora Dahau?

Odgovora, naravno nije bilo.


Amerikanac čuvar kampa sa zarobljenim Nemcima

Mnogim istoričarima sa Zapada nije teško da napišu knjigi bez i malo griže savesti i stida. Tako je britanski istoričar Entoni Bivor napisao knjigu “Pad Berlina 1945.”. Bivor piše takve gadosti koje se leče samo u psihijatrijski bolnicama. Кaže da su prilikom napada na Berlin sovjetski vojnici silovali sve žensko od osam do 80 godina! Ta tvrdnja je izazvala protest ambasade Rusije u Londonu . Svejedno, Bivola su zaštitili kolege istoričari i novinari uz obrazloženje da se radi o kvalitetnom novinaru i da se istorijska raspravi ne komentariše! Tek što je “profesionalac” napisao novu knjigu “Bitka za Normandiju” u kojoj je opisao i streljanje nemačkih zarobljenika dobio je “po ušima” a i po po reputaciji nesolidnog istoričara koji izvrće istorijske fakte. To više nije ni smešno a psihijatriju ne spominjemo.

Rat se ne vodi u belim rukavicama. Sa sovjetske strane je bilo svašta. Bilo je i silovanje Nemica, streljanje zarobljenika i krađe vrednih stvari... Odricati se takvih događaja bi bilo glupo čak i kvarno s ruske strane. Za takve stvari se išlo pred vojni sud. Zbog žestokog obraćanja sa lokalnim stanovništvom Nemačke pod vojni tribunal je otišlo 4.148 sovjetskih vojnika i oficira i oni su kažnjavani. Za silovanja Nemica i streljanje zarobljenika, za mrcvarenje zarobljenika i mučenje glađu, nije kažnjen nijedan jedini američki vojnik!


Omladina nemačkog Vermahta na nišanu pripadnika Vojske SAD

U principu, Ruse nije briga za streljne esesovce u Dahau. Ruse vređa svakodnevno izmišljanje nekakvih zverstva i razne druge gadosti ruskih vojnika i to je, ruku na srce, prešlo svaku granicu korektnog ponašanja. Teško je trpeti svakodnevno izmišljanje zvestva sovjetske armije . Svoje vojnike u Drugom svetskom ratu predstavljaju kao mlade heroje, izbrijane i u čistim uniformama, uvek lepi i sa američkom zastavom oko srca. Saveznici se uvek pokazuju kao hrabri oslobodioci Nemačke. Fakte, dokazuju suprotno, uporno minimiziraju i često prećutkuju.


Zarobljeni pripadnici Hitlerjugenda 

Da, u svoje vreme smo zajedno slomili šiju Hitleru samo što to danas nije pristojno da se kaže. Ako tako krene i dalje to u bližoj budućnosti neće biti nikakve razlike između nacističke Nemačke i SSSR-a. Već su na istu tablu “okačili” Hitlera i Staljina te se očekuje da Rusija bude isto što i fašistička Nemačka. Eto kako na nas  gledaju ti “svedoci demokratije” ali zato mnogo vole druge da uče i optužuju za varvarstvo druge zemlje.

Uporedite poštovana publiko današnje, vrlo demokratske izveštaje CNN-a ili BBS-a sa vestima starim 70 godina. Pogledajte radove Alena Dalasa ili Gebelsa i uporedite te “slobodarske moćnike” sa današnjom “kolektivnom histerijom”. Sačuvaj Bože čist mozak, naš i tvoj!

Kraj

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR