Glas Javnosti

DOŠAO KRAJ MUKAMA BEOGRADSKE PROFESORKE: Oslobođena NEPRAVEDNIH optužbi za ŠVERC DROGE posle tri meseca provedena u zatvorima!

Društvo
Autor: Glas Javnosti

Sinoć je na beogradski aerodromu sletela Nevenka Šumarac, posle više od tri meseca provedenih u ekstradicionom pritvoru u Sarajevu, potom i u Bordou, u pritvoru suda, navode beogradski mediji.

Naime Nevenka, profesorka engleskog jezika, uhapšena je početkom avgusta na graničnom prelazu Vardište u Bosni i Hercegovini, i to po poternici francuskog Interpola, zbog sumnje da je bila deo međunarodne kriminalne grupe za šverc narkotika.

Posle opsežne istrage, utvrđeno je da ova žena nema nikakve veze sa onim što joj se stavljalo na teret. Bezuspešno je pokušavala to da dokaže na samom startu istrage.

Uveravala je nadležne da je posredi nekakva zabuna. Tako je govorila i dok je bila u pritvorskoj jedinici u Sarajevu, ali se čekao odgovor suda iz Bordoa. I, na kraju, tražili su njeno izručenje. U pritvoru u Francuskoj, prolazeći kroz strašnu dramu, provela je dva i po meseca dok nije dokazala neosnovanost svih optužbi.

Od ishoda ovog, po svemu više nego čudnog postupka, od dana hapšenja (11. avgusta uhapsila ju je pogranična policija BiH) koji je zapanjio srpsku javnost - strahovali su Nevenkini roditelji, kćerka, prijatelji, ali i kolege iz škole u kojoj je profesorka gotovo dve decenije. Niko nije verovao u navode optužbi koje su odjeknule u našim medijima.

Jedino što sada, kada je Nevenka kod kuće, ostaje da vidimo, je kako će proces teći dalje i da li će Neveki biti nadoknađena tri meseca života.

(Glas javnosti)

 

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR