Glas Javnosti

Donacija Udruženja izdavača Upis

Društvo
Autor: Glas javnosti

Više od 1.000 knjiga za biblioteku u privremenoj bolnici naBeogradskom sajmu, poklonili su izdavači

Više od 1.000 knjiga za biblioteku u privremenoj bolnici na Beogradskom sajmu, poklonili su izdavači "Akademska knjiga", "Arhipelag", "Klio", "Odiseja", "Evoluta", "Fedon", "Geopoetika", "Gradac", "Heliks", "Jasen", "Karpos", "Paideia", "Rende", "Zlatno runo", "Štrik" i drugi članovi Udruženja profesionalnih izdavača Srbije (UPIS).

Članovi udruženja doniraće svoja izdanja i privremenim bolnicama u drugim gradovima. UPIS će, kažu, učiniti sve da doprinese unapređenju uslova boravka pacijentima u priveremenim bolnicama i podrži one kojima su podrška i ohrabrenje danas najpotrebniji u Srbiji.

- Pandemija virusa korona pogodila je čitav svet - piše u saopštenju UPIS-a. - Sa žaljenjem pratimo vesti o broju obolelih i o broju preminulih zbog ove pošasti. Istinski smo uvereni da jedino velika odgovrnost svakog od nas može učiniti da se sačuva zdravlje što je moguće većeg broja ljudi, da se već oboleli izleče i da se pandemija savlada. Ako je pandemija prevazišla sve granice u ujednila ljude u strahu i zabrinutosti, verujemo da solidarnost i rešenje za nastale probleme moraju biti zajednički. Knjiga nas ne može odbraniti, ali može ublažiti udar na humane uslove života.

Izvor: novosti.rs

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR