Glas Javnosti

Донација председника РС храму у Читлуку, дао цркви 50.000 марака

Društvo
Autor: Глас јавности / Новости / од 29.08.2018.

ПРЕДСЕДНИК Републике Српске Милорад Додик најавио је да ће донирати 50.000 КМ за реконструкцију Цркве Преподобне мајке Параскеве изграђене 1880. године у селу Читлук на подручју општине Козарска Дубица.

Додик, који је јуче посетио ову цркву, рекао је новинарима да је за њену реконструкцију потребно 60.000 КМ и да ће у наредне две седмице са рачуна председника РСуплатити 50.000 КМ.
- Знам да је проблем и пут, видим у каквом је стању, и искористићу прву прилику да наложим његову реконструкцију и асфалтирање дела макадама током ове и следеће године - навео је Додик и истакао да у овом крају живе вредни људи који се углавном баве пољопривредом. Додик, који је положио и венац на спомен-обележје погинулим борцима у протеклом рату и разговарао са мештанима и фармерима кнежичког краја, нагласио је да је народ Кнешпоља, Козаре и Потозарја увек био на страни слободе и дао велике жртве да би се та слобода и одржала.

- Желим да захвалим за ваш допринос у одбрамбено-отаџбинском рату и стварању Српске. Ни она држава, ни ми сада нисмо узвратили на прави начин побољшавајући услове вашег живота. Верујем да ће од данас бити другачије - истакао је Додик.

АСФАЛТИРАЊЕ

- ЧИЊЕНИЦА да смо коначно дошли код вас говори да имамо снагу и могућности да нешто урадимо. Предлажем да први посао буде асфалтирање два и по километра макадамског пута - рекао је Додик.

Глас јавности / Новости / од 29.08.2018.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR