Glas Javnosti

DOKTORKA RAKIĆ NEGIRA DA JE RADILA BOLESNA: Smena sa mesta načelnice porodilišta ‘Narodni front’ ima političku pozadinu

Društvo
Autor: Glas javnosti

Smenjana načelnica porodilišta "Narodni front" Snežana Rakić gostujući u jutarnjem programu TV "Probudi se" negirala je navode da je radila bolesna i da je ugrozila zdravlje pacijenata i kolega.

Rakić tvrdi da njena smena ima političku konotaciju i ocenjuje da joj je stavljena žuta traka oko ruke.

-Taj pritisak ne trpim samo ja, trpi cela moja porodica. Iskreno, umorila sam se i od ‘Narodnog fronta’ i od svega što se tamo dešava, rekla je profesorka Rakić i dodala da će videti šta će dalje.

Ocenjuje da se samo čekala bilo kakva njena greška i najmanji previd.

-Ja jesam napravila grešku time što sam uradila test u mojoj bolnici. Nesporno je da sam izašla iz karantina i testirala se i da sam na neki način načinila prekršaj, priznaje doktorka, ali ističe da niko u njenom okruženju nije bilo bolestan, niti je naknadno dobio simptome, pa da ona ni smatra da je bila bolesna. Dodaje da ni PCR test koji joj je urađen nije bio validan.

Nalaz sa pogrešnim matičnim brojem i pogrešnom godinom rođenja

-Meni je direktor Željko Miković rekao da iz vrha države već dve godine trpi pritisak da me udalji iz porodilišta jer sam dala intervju za produkcijsku grupu Insajder podržala pokret “1 od 5 miliona”. Sve ovo ima političku pozadinu. Planiram da ga tužim zbog toga rekla je ona i dodala da bi sve bilo u redu da joj je direktor Miković na samom početku tih prisaka to rekao.

-Kada sam došla iz inostranstva otišla sam i uradila PCR test koji je stigao pozitivan. Niti sam bila bolesna, svi koji su bili u mojoj okolini nisu se razboleli. Taj PCR test koji su oni meni uradili, uzet je ovde u klinici Narodni front. Meni su izdata dva nalaza sa pogrešnim matičnim brojem i pogrešnom godinom rođenja. To se dešavalo oko 10. januara, rekla je Rakić.

Ona je pojasnila da je kada se vratila s odmora, dobila papir za izolaciju i otišla je da uradi test.

-Uradila sam test koji je stigao tako opskuran i vratila sam se u izolaciju 10 dana. Tog 26. januara mene pozivaju iz bolnice da dođem ako sam dobro, a dobro sam, nisam imala nikakve simptome, niti sam se lečila od korone. Nisam bila bolesna, niti je iko iz mog okruženja bio bolestan. Zove me direktor koji je obavestio sanitarnog inspektora da je pokrenut postupak protiv mene zato što sam izašla iz karantina i došla u bolnicu da uradim PCR test, objasnila je rakić za TV Nova.

Vratila se na odeljenje kao običan doktor

Navodi da joj je direktor rekao da je morao da je kazni.

 -Ako sam ja više zarazila bolnicu time što sam otišla i uradila PCR test, koji je opskuran, ili on koji je dozvolio da se u martu zarazi 150 ljudi. Njemu dlaka sa glave nije falila, jer se on pozivao na taj državni vrh i može da radi šta hoće, dodaje i ponavlja da je cela stvar političke prirode.

Ona se vratila na posao, ali bez stare funkcije. Iako je bila načelnik porodilišta i redovni profesor, ona se na posao vratila na odeljenje ultra zvuka kao običan doktor.

(Glas javnosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR