Glas Javnosti

DOKLE VIŠE, MA SVI U ĆORKU! Goran VESIĆ i bratija iz Humske grade na divlje, a NIKO NEĆE da im sudi! (FOTO)

Društvo
Autor: Glas javnosti

U državi Srbiji niko ne vidi bahatost večitog zamenika Gorana Vesića i njegovih građevinaca iz Humske 10. Kopajući temelj, udarili su na tunel, ugrozili na hiljade života, sabotirali Aleksandra Vučića, uzeli 6.000.000 evra...

I tako dan za danom, ko u pesmici Branke Kockice, investitor u Humskoj na Topčiderskom brdu ne odustaje. Trake zabrane ulaska u gradilište su pokidane, tragovi nemara se prikrivaju, a prodati su stanovi i lokali u vrednosti od šest miliona evra. Ni Vesić se ne oglašava, a izbori su prošli, a problem sa gradnjom u elitnom delu Beograda ne rešava ni Gradska građevinska inspekcija u čijoj je nadležnosti.


Gradilište u Humskoj 10

U Humskoj 10 je i dalje gradilište. Radi se bez ikakve građevinske dozvole iako su mašine udarile u gredu tunela ka Prokopu čime je ugrožena bezbednost brojnih putnika u vozovima koji često prolaze. Kako ta da investitor - "Avala Invest" d.o.o, radi bez građevinske dozvole za "Glas" neće da odgovori ni građevinska inspekcija Beograda. Samo je jedno sigurno: građenje višespratnica bez adekvatne dozvole je krivično delo, žestoko.


Zato je "Glas" pozvao i Prvo tužilaštvo Beograda u čijoj nadležnosti je divlja gradnja u Humskoj:

- O tom problemu nismo ni obavešteni od Gradske građevinske inspekcije ni policije. Moraju da nas obaveste  kako mogli da reagujemo - navode u tužilaštvu za "Glas".


Građani su, međutim, ovaj problem prijavili inspekciji, a i mediji pisali o tome. I "okači mačku o rep". 

Gradnja bez građevinske dozvole je teško krivično delo. Za zatvor je, takođe, i prodaja stanova od strane investitora bez građevinske dozvole pa samim tim i njegova protivpravno stečena zarada od 6.000.000 evra. 

Investitor je se, ipak, ne da. Uveren je u svoju saradnju sa, kako rekoše komšije, "bratom" Vesićem, najčuvenijim evropskim večitim zamenikom. Sada kad su prošli izbori, kada dolaze neki novi ljudu u Skupštinu Beograda pitanje je da li će se i kako ova ujdurma oko divlje gradnje završiti.


Kontaktirali smo opet Železnice Srbije, Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture i Gradsku inspekciju i do sada, odgovore nismo dobili.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR