Glas Javnosti

DOKLE VIŠE?! APSURDI NAŠE STVARNOSTI: KOMENTAR IZ DUŠE korisnika društvenih mreža, podstakla su ga ova TRI događaja

Društvo
Autor: Glas javnosti

Leskovčanin objavio širi komentar sa zaključkom “Mi nismo narod, mi smo dijagnoza” koji je izazvao pažnju korisnika društvenih mreža. Šta Vi mislite?

Nakon vesti o dva samoubistva u roku od nedelju dana u Leskovcu, kao i presudi po kojoj je Leskovčanin koji je ubio staricu na pešačkom prelazu osuđen samo na godinu dana nanogice, Leskovčanin Milan Cvetković ostavio je svoje viđenje o uređenju Srbije i njenom zakonodavstvu danas.

Njegov komentar sa društvenih mreža prenosimo u celosti:

“Čovek duguje za struju 50€, isključe ga sa mreže i obračunavaju kamatu i puste ti izvrsitelja. Firma duguje 200 miliona €, ode u stečaj, država joj plati dugove i nikome ništa.

Uhapse lika sa dva džointa trave, dobije 5 godina zatvora. Šarić prebacio pola Kolumbije u Evropu i ispostavi se da nije kriv.

Ne vežeš pojas i šare na gumama nisu dovoljno duboke, bije te interventna i privedu zbog opiranja službenom licu. Voziš komiranog mozga, napraviš saobraćajku, ubiješ nevine ljude i ugroziš čitav saobraćaj, izađeš istu noć, braniš se sa slobode.

Nisi platio vodu i komunalije, dođe ti sudski izvršitelj sa crvenim beretkama da ti uzme blender i kišobran. Priznaš da si šef organizovane kriminalne grupe koja je oštetila državu za više od 50 miliona €, piješ kafu na Vračaru i imaš vrhunsku negu na VMA, odlegaš 5 meseci kućnog pritvora.

Žena ti kaže da malo zarađuješ i da si nesposoban, dok ona lakira nokte po čitav dan. Ti je pitaš: “Šta kažeš kravo jedna?!”, ona zove policiju, prijavi maltretiranje, bije te i narod i milicija, udruženo! Žena u modricama prijavi nasilnika, odrede mu zabranu prilaska, a on priđe i ubije je.


Upadne ti lopov u stan, ti ga onako isprepadan opališ vazom u glavu, a on te tuži za drskost i što si mu naneo teške telesne povrede. Moraš da mu platiš odštetu i lečenje. Čoveka na ulici maskirani biju bejzbol palicama, upadaju u kuće i seku uši staricama za par hiljada dinara, a partija ih angažuje da lepe plakate.

Pale kuću novinaru, jedva čovek izvuče živu glavu, palikuću puste da se brani sa slobode i još palikuća tuži novinara za uvredu časti. Pale knjigu Gorana Vesića, sutradan trojicu uhapse.

Otac troje dece obesi se u štali, jer je ostao bez posla, nema para za struju i nema čime da nahrani decu. Otac ministra odbrane prodaje naoružanje za milione €, a otvorio je i prodavnicu boje i lakova i lazirao sopstvenu smrt da se ne povede postupak protiv njega.


Odeš na zapad, rmbačiš dan i noć, zaradiš neku crkavicu. Dođeš u Srbiju i na granici ti uzmu sve sto je preko 10.000 €, jer toliko je zakonski dozvoljeno da uneseš u zemlju. Ministru policije donela tetka iz Kanade 250.000 € za stan preko istu tu carinu.

Čovek koji prima platu od 500.000 dinara kaže građanima da se dobro živi i sa minimalcem od 32.000 dinara. Oni aplaudiraju, jedu sendvič i voze se autobusom.

Živi on i žena od njegove penzije 17.000 dinara i nada se da će da bude bolje. Kad, prijatelju, kad se podmladiš, a?

Ali mi nismo narod, mi smo dijagnoza” – navodi Leskovčanin Milan Cvetković u komentaru na društvenim mrežama.

Redakcija Rešetke će i ubuduće u posebnoj kategoriji “Reč građana” objavljivati stavove i komentare naših čitalaca za koje smatra da zaslužuju veću pažnju.

Glas javnosti/Rešetka

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR