Glas Javnosti

DOKAZANO! VESIĆ PUKAO U HUMSKOJ! Stala gradnja zgrade za koju su uzeli ŠEST MILIONA EVRA i urušili tunel (FOTO)

Društvo
Autor: Glas javnosti

Investitor je zaustavljen! Nema građenja višespratnice u Humskoj 10 na Topčiderskom brdu čiji temelji su udarili na železnički tunel i pretili da ugroze živote putnika.

Zabrane su usledile nakon jučerašnjeg pisanja "Glasa" da su bahati investitori kopajući temelj za zgradu udarili na tunel koji vodi ka železničkom čvoru Prokop!

Danas, kada je ekipa "Glasa" obišla gradilište zatekla je upozoravajuće trake građevinske inspekcije i veliki upozoravajući znak "ZATVORENO GRADILIŠTE".

Iz Sekreterijata za inspekcijske poslove Grada Beograd hitno su odgovorili su na naša pitanja.

- Gradska građevinska inspekcija vodi postupak inspekcijskog nadzora nad izvođenjem radova u ulici Humska broj 10 u Beogradu. Investitor radova, kako navode, poseduje Rešenje kojim se odobrava uklanjanje objekta, odnosno stambene zgrade za kolektivno stanovanje, označene u listu nepokretnosti kao objekat broj 1 - objasnili su u mejlu.


Otkopavanjem temelja došlo se do tunela

U odgovoru stoji i da je investitor uklonio postojeći objekat, a imajući u vidu činjenicu da je započeo iskop bez građevinske dozvole, građevinski inspektor je samim tim zatvorio gradilište stavljanjem službenog znaka "zatvoreno gradilište" i postavio posebno obeležavajuću traku.

- Inspekcijski nadzor je u toku, i u odnosu na dalje utvrđeno činjenično stanje, građevinski inspektor će preduzeti zakonom propisane mere - navode iz Sekreterijata za inspekcijske poslove.


Radnici su pobegli sa gradilišta kada su videli da su došli do najfrekventnijeg železničkog tunela u Srbiji
Redakcija "Glasa" obratila se i investitoru - firmi "Avala invest" d.o.o. iz Beograda, čiji su vlasnici Mileta Pantelić i Nenad Vuković, koji se vodi i kao direktor. Za sada, međutim, odgovor nismo dobili, dok smo na gradilištu.

Izvođači radova su na lokaciji Humska 10 planirali da sagrade zgradu sa 36 stanova a za koje su već uzeli od kupaca šest miliona dinara. Na njihovom sajtu "Home for You" stoji da je ostao samo jedan slobodan stan. 


Građevinsku tablu stavili daleko od očiju javnosti

Takođe, na toj parceli na kojoj su planirali gradnju postoji problem, jer se u neposrednoj blizini nalazi tunel kroz koji svakodnevno i često prolazi voz pun putnika. Ukoliko bi svojim delovanjem investitori narušili oplatu tunela, time bi životi putnika bili bezmalo ugroženi. 

Ostaje pitanje, kako su stanovi, koji još nisu izgrađeni, mogli da se prodaju iako izvođač radova za njihovu gradnju još uvek nema građevinsku dozvolu, a nadležne je terao muškarac sa službenom legitimacijom Bezbednosno-informativne agencije. Od komšija smo, međutim, saznali da su građevinari govorili da se sve gradi po nalogu zamenika gradonačelnika Gorana Vesića.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR