Glas Javnosti

Doček Nove godine u kućnoj varijanti: Koliko će vas koštati ovakav provod?

Društvo
Autor: Glas javnosti

Ako ove godine odlučite da Novu godinu dočekate u nekom od restorana, splavova ili hotela na srpskim planinama, biće potrebno da, osim za garderobu, izdvojite od 40 do čak 1.000 evra za to veče, u zavisnosti od lokacije za koju se odlučite.

U beogradskim restoranima i hotelima, cena dočeka kreće se od 40 evra. Cena zavisi od toga da li je i koja hrana i piće uključeno u ponudu, ali i od pozicije stola u odnosu na binu. Takođe, separei su u ponudi kao najskuplja mesta u svakom lokalu.


Tako na primer, u jednom beogradskom hotelu mesta za barskim stolom sa barskim stolicama i kompletnom večerom košta od 70 do 90 evra. Sedenje za svečanim stolom je: u srebrnoj zoni – 130 evra, u zlatnoj – 160 evra, u premijum zoni – 190 evra, a u VIP zona – 210 evra po osobi.

U jednom novijem hotelu na Novom Beogradu cena po osobi se kreće od 100 do 150 evra u zavisnosti od pozicije stola u samoj sali i uključuje mesto za sedenje, kompletnu večeru i neograničenu konzumaciju pića tokom cele večeri.


Što se tiče splavova, koji su veoma popularni u Beogradu, cena za doček Nove 2024. po osobi se kreće od 60 evra za barske stolove, do čak 1.000 evra za takozvani VIP separe.

U većini mesta u cenu je uračunata i hrana i piće, u nekima u neograničenim količinama, u nekima samo određeni proizvodi.


U jednoj od ponudi za doček Nove godine na splavu osim hrane i pića u neograničenim količinama, kao ponudu nude i poklon krstarenje u trajanju od 120 minuta.

Naravno, ono što vam niko ne kaže, su takozvani skriveni troškovi, za hranu i piće koje nije uključeno u ponudu, ili što se nekada dešavalo – da se ta „neograničena ponuda“ potroši do polovine večeri, pa posle sve morate da platite.


Ponuda za planine poput Zlatibora i Kopaonika su različite, u zavisnosti od cifre koju ste spremni da izdvojite.

Pa tako u jednoj restoranu na Zlatiboru cene karata za doček kreću se od 50 evra do 160 evra, u zavisnosti od pozicije stola u sali. Tako barski stolovi (bez hrane) koštaju 50 evra po osobi, bronzana zona – 110 evra, srebrna zona – 130 evra, a zlatna zona – 160 evra.


Restorani i kafići u turističkom centru Zlatibora pripremaju dnevne i večernje žurke.

Cene se kreću od 3.500 dinara bez pića i večere, pa naviše.

Na Kopaoniku su u ponudi hoteli gde mesto košta od 50 evra za barski sto do 250 evra za „zlatnu zonu“.

Ponude u Novom Sadu su takođe šarolike. U lokalima možete dočekati Novu godinu po ceni od 20 evra bez hrane i pića, 3.500 dinara po osobi uz švedski sto, do 80 evra uz neograničenu konzumaciju pića.


Glas javnosti/N01S

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR