Glas Javnosti

DOBRO VEČE, KOVID PROPUSNICU, MOLIM? Ko nema kazna 5.000 dinara, a evo koliko plaća vlasnik lokala

Društvo
Autor: Glas javnosti

Rukovodilac sektora unutrašnje kontrole Sekretarijata za poslove komunalne milicije Ranko Šekularac izjavio je danas da su u noći između petka i subote kovid propusnice kontrolisane u više od 800 objekata, od kojih je u šest utvrđena nepravilnost, a sankcionisano je 11 osoba.

Šekularac je za RTS rekao da svaki od objekata mora da ima odgovornog kovid redara, koji kontroliše propusnice posle 20 časova i dodao da ako redar zatekne osobu bez propusnice, dužan je da je upozori da napusti objekat, a ukoliko to ne učini - da pozove komunalnu miliciju ili sanitarnu inpekciju.

"Mahom zatičemo da gosti već 15 minuta pre 20 časova napuštaju objekte, oni koji imaju sertifikate ostaju, nemamo problema", kazao je Šekularac.

Govoreći o tome koliko je napisano kazni, Šekularac kaže da su 33 objekta u toku ove nedelje sankcionisana, bilo je i pražnjenja lokala, a i novčanog kažnjavanja.

"Kada imamo prekomeran broj ljudi, gde je rizik od širenja virusa povećan, nalagali smo pravnom licu da se objekat isprazni. Ne piše se kazna, to je zaštitna mera da bismo potencijalni rizik sveli na minimum", objasnio je Šekularac.

Prema njegovim rečima, u odnosu na broj objekata koji se kontrolišu i broj lica bez propusnica, to je na nivou statističke greške.

Što se tiče neispravniih sertifikata, on je rekao da je svaki neispravan sertifikat kažnjen sa 5.000 dinara i apelovao na sve one koji su imali ideju da se time bave, da time ulaze u krivično delo, a da posledice nisu male.

Šekularac je naveo i da se dnevno kontroliše više od 100 autobusa javnog prevoza, da su kao uniformisani na terenu uočljivi, pa ljudi čim ih vide, stave maske i time im vežu ruke za represivno postupanje.

"Nije moment za nadmudrivanje sa komunalnom milicijom i sa samim sobom, dajte da budemo dostojni i nosimo maske u prostorima gde se kontakt ne može izbeći, a gradski prevoz je jedan da takvih objekata", zaključio je Šekularac. 

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR
od Stojko u 13.11.2021 15:25:45 h
     0 
proći će i vaše!