Glas Javnosti

DOBRE VESTI ZA ZVEZDARCE : Novi džambo kontejneri na Zvezdari

Društvo
Autor: Glas javnosti

U toku današnjeg dana u Ulici Dimitrija Tucovića, na opštini Zvezdara, biće zamenjeno 39 dotrajalih džambo kontejnera zapremine 3.2 kubika sa isto toliko potpuno novih i funkcionalnih kontejnera istog tipa i zapremine.

Zamena starih, dotrajalih i oštećenih sudova za odlaganje komunalnog otpada novim obavlja se redovno, prateći potrebu na terenu. Ovi sudovi predstavljaju jednu od glavnih karika u održavanju higijene grada. JKP „Gradska čistoća“ apeluje na sve građane da pravilno odlažu otpad kako bi kontejneri što duže zadržali izgled i funkciju. To znači da u ove kontejnere ne odlažu šut i drugi građevinski otpad, kabasti otpad, nedovoljno ugašeni pepeo i žar što su najčešći uzroci oštećenja i izazivanja vatre koja dovodi do trajnog uništenja kontejnera.

Pored zamene kontejnera i promena tehnologije odnošenja otpada je česta aktivnost JKP „Gradska čistoća“. Džambo kontejner zapremine 3.2 kubika menja čak tri klasična nadzemna suda od 1.1 kubika, što doprinosi poboljšanju komunalne usluge odlaganja otpada i pozitivno utiče na izgled prestoničkih ulica. Ovi kontejneri zauzimaju manji deo javne površine, a zaprimaju veće količine otpada. 


Poklopci džambo kontejnera su uvek zatvoreni pa životinje lutalice i ptice ne mogu osipati otpad van kontejnera, koji se inače, otvara pomoću nožne papuče što sugrađanima znatno olakšava njihovu upotrebu.

Pored unapređenja komunalnih efekata, džambo kontejneri imaju i prednost jer ne poseduju točkiće, pa je njihovo pomeranje, izuzev kamionima „Gradske čistoće“, gotovo onemogućeno. 

Nesavesnim izmeštanjem kontejnera se učesnici u saobraćaju dovode u opasnost, a nova tehnologija odlaganja otpada u džambo kontejnere rešava i ovaj problem.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR