Glas Javnosti

DOBRE VESTI ZA GRAĐANE IZ JKP SINDIKATA BEOGRADSKE ELEKTRANE STIŽU : Spremni za novu grejnu sezonu

Društvo
Autor: Glas javnosti

Obimni remontni radovi započeti su početkom maja kada je i završena prethodna grejna sezona, a u skladu sa planom priprema grejnog sistema koji je usvojio osnivač preduzeća Grad Beograd.

- Kao predstavnik sindikalne organizacije u JKP „Beogradske elektrane“ imam potrebu i dužnost da se obratim Beograđanima i korisnicima usluga daljinskog grejanja da će Javno komunalno preduzeće „Beogradske elektrane“ u potpunosti spremno dočekati grejnu sezonu 2022/23 - objavio je Predsednik sindikalne organizacije JKP „Beogradske elektrane” Slavoljub Jovanović.

Obimni remontni radovi započeti su početkom maja kada je i završena prethodna grejna sezona, a u skladu sa planom priprema grejnog sistema koji je usvojio osnivač preduzeća Grad Beograd. Sprovode se sve neophodne tehničko-tehnološke aktivnosti kako bismo i ove, kao i svih prethodnih godina imali uspešnu grejnu sezonu, saopštio je Jovanović


- Veliki doprinos za svaku grejnu sezonu, preduzeću i zaposlenima pruža menadžment na čelu sa direktorom Radetom Bastom. Vrednosti koje je postavio direktor sa svojim timom jesu razvoj i razmena znanja, inovativni pristup i timski duh. Svakodnevno se susrećemo s izazovima, ponekad i uz tenziju, ali pritom čuvamo sve svoje resurse, znanje i napore kako bismo ostali na putu uspeha.

- Naš menadžment i zaposleni svoje poslove i radne zadatke izvršavaju odogovorno i profesionalno i stvaraju uslove da naše preduzeće i u ovim otežanim okolnostima funkcioniše u punom kapacitetu i izvrašavaju sve svoje obaveze prema sugrađanima i korisnicima naših usluga. Tako da korisnici „Beogradskih elektrana“ nemaju razloga za bojazan, i u najtežim situacijama, energetskim krizama, pa čak i prilikom NATO agresije, preduzeće je na najbolji mogući način obavljalo svoju delatnost i toplotna energija je isporučivana korisnicima.


Sindikalna organizacija JKP „Beogradske elektrane“ insistira konstantno kod svog poslodavca na poštovanju Kolektivnog ugovora u potpunosti, ističe predsednik.

- Samo zadovoljan radnik je produktivan. Nama su uvek naši radnici prioritet, i jedino tako poverenje u sindikat jača. S obzirom da je osnova i dužnost sindikalnog delovanja zaštita interesa zaposlenih, naš poslodavac dobija od nas i kritiku, ako ne poštuje sve naše zahteve i obaveze. Činjenica je da je narušen materijalni i socijalni položaj, kao i radni i životni uslovi svakog radnika. Tako da poslodavac u JKP „Beogradske elektrane“ mora da čuje naš oštar glas i ispoštuje sve tačke iz Kolektivnog ugovora. Samo bih podsetio, da je grad Beograd kao Osnivač, potpisao sa reperezentativnim sindikatima komunalnih preduzeća, kolektivne ugovore za 2018. i 2021. godinu, za vreme bivših gradonačelnika Beograda, Siniše Malog i Zorana Radojičića. Kolektivnim ugovorom predvideli su obavezu poslodavcu da isplati solidarnu pomoć zaposlenima, kada je Osnivač, grad Beograd dao saglasnost - piše Telegraf

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR