Glas Javnosti

DOBRE VESTI : Radnicima Fijata uplaćene otpremnine i to nije sve

Društvo
Autor: Glas javnosti

Na sastanku sa predsednikom Republike Aleksandrom Vučićem u subotu 24. juna dogovoreno, Fijat je danas pustio nalog bankama za uplatu otpremnina radnicima od 790 evra po godini radnog staža u Fijatu i 500 evra po godini staža za rad u kompaniji Fijat plastika.

Premijerka Srbije, Ana Brnabić, izjavila je da će 492 radnika kragujevačke fabrike Fijat, koji su proglašeni tehnološkim viškom, do kraja dana dobiti otpremnine prenosi Telegraf

- U subotu, na sastanku sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, sve je dogovoreno. Dogovoren je nivo otpremnina i 492 radnika koji su proglašeni tehnološkim viškom danas do kraja dana dobiće svoje otpreminine - rekla je Brnabić gostujući na RTS.


Poručila je da država nastavlja da se bori za sve ostale radnike i navela da je i u nedelju i juče i jutros imala razgovore sa Stelantisom.

- Naša, ali i njihova želja je da što više radnika, tih ostalih 1.500, ostane. Rekla sam im da onda moraju dodatno da poboljšaju ponudu i tako su došli sa ponudom 3 plus 1: tri meseca radite u Slovačkoj ili Poljskoj, a mesec dana ste u Kragujevcu - dodaje.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR