Glas Javnosti

DNEVNICE I PO 60 EVRA, ALI NEMA KO DA RADI: Srbi masovno beže od od ovih POSLOVA, a mogu da ZARADE BOGATSTVO

Društvo
Autor: Glas javnosti

Sezonski radnici su vrlo traženi

Branje voća, zidanje, rad u hotelima, kafićima i prodavnicama na primorju samo su neki od poslova koje mogu da rade sezonski radnici. Sezoncima najviše naruku ide manjak radne snage u susednim turističkim zemljama kao što su Crna Gora, Hrvatska ili Grčka.

Sezonci u Srbiji najčešće rade u poljoprivredi, ako žele na more, tada će verovatno biti konobari, a ako odu u susednu Mađarsku, posao mogu naći kao moleri, keramičari i zidari.

- Građevinu i ugostiteljstvo takođe posmatramo kao sezonske poslove. Mnogi će otići na primorje da zarade novac. Deficit imamo što se tiče sezonskih radnika. Nastaće jaz na tržištu, jer će konobari i ugostitelji otići na primorje gde mogu da zarade veliki i čist novac. Generalno, nije njima ni tamo lako, ali znaju zbog čega su otišli i sa čim će se vratiti - kaže Miloš Turinski sa Infostuda.

YouTube printscreen
foto: Glas javnosti

Berači se traže širom Srbije, a velika ponuda poslova je u voćarskim krajevima, kao što je okolina Ivanjice, Arilja, Guče i Kosjerića, gde je veliki broj plantaža malina.

Maline, borovnice, breskve, jagode, jabuke i druge voćke za koje je potreban veliki broj berača otvaraju mogućnost zaposlenja, a vlasnici plantaža nude dnevnicu i do 5000 dinara ove godine.

- Znaju te dnevnice da budu i više, dnevnice znaju da idu i do 50, 60 evra, u zavisnosti od poslodavca. Jako je bitno ono što poslodavci nude, da li ćete imati smeštaj i prevoz. To su teški fizički poslovi, mladi su najviše zainteresovani za taj posao. Tim poslom ni ne mogu stariji ljudi da se bave, ne mogu da izdrže toliki napor na suncu - rekao je Turinski za Prva TV.

Glas javnosti / Espreso

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR