Glas Javnosti

ĐACI U KLUPAMA I KOMBINOVANO! Odlučeno u kom slučaju mogu da pređu na onlajn nastavu

Društvo
Autor: Glas javnosti

Tim za škole doneo je odluku da od 31. januara, učenici od prvog do četvrtog razreda osnovnih škola nastavu pohađaju neposredno, a stariji osnovci po kombinovanom modelu, podeljeni u dve grupe.

I za učenike srednjih škola nastava će se odvijati prema kombinovanom modelu, saopštilo je Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja.

Od početka drugog polugodišta, isti model nastave odvijao se u centralnoj Srbiji, dok u Vojvodini svi osnovci pohađaju nastavu uživo.

Pravilo da se prelazi na onlajn nastavu u trajanju od deset kalendarskih dana, ukoliko se u odeljenju pojavi više zaraženih učenika, u međuvremenu je promenjeno. Naime, Ministarstvo prosvete uputilo je školama 24. januara dodatno uputstvo u kome navode da se onlajn nastava skraćuje sa 10 na pet kalendarskih dana.

To je usledilo, kako kažu, jer je Istitut Batut izdao uputstvo da se skraćuje karantin za kontakte sa 10 na pet dana.

"To znači da se u školama menja postupak kod pojave slučajeva infekcije kod učenika u pojedinim odeljenjima, tako što se treći model nastave (onlajn nastava) skraćuje sa 10 na pet kalendarskih dana", navodi se u uputstvu dostavljenom školama.

Odluka o nastavi u školama se donosi na nedeljnom nivou. Članovi Tima za škole svakog četvrtka imaju sastanak na kom se analiziraju podaci o broju zaraženih. Škole se petkom do 12 sati obaveštavaju po kom modelu će đaci nastavu pratiti naredne nedelje. U Timu za školu su predstavnici Ministarstva prosvete i Instituta Batut.

BONUS VIDEO: Doktor Aleksandar Radojević o zagađenosti kao tihom ubici

 

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR