Glas Javnosti

DIVLJAO KVADOM PO TARI, PA POPIO KAZNU: Mladić BAHATOM vožnjom uništavao planinu, kamere sve snimile (FOTO)

Društvo
Autor: Glas javnosti

Društvenim mrežama kruži snimak na kome jedan mladić divlja kvadom po planini Tari, pri čemu je oštetio javnu imovinu i uništio prirodne površine, a protiv njega će biti podneta prekršajna prijava.

U subotu, vozač na ATV vozilu je obišao rampu sa znakom zabrane saobraćaja i delom puta zatvorenim za saobraćaj, kao i delom planinarske staze, došao do vidikovca Banjska stena. na ovaj način je došlo do narušavanja staništa biljnih i životinjskih vrsta i uništavanja mobilijara, te je ugrožena bezbednost posetilaca parka. 

Kako se navodi u pravilniku o unutrašnjem redu i čuvarskoj službi Nacionalnog parka Tara, zabranjena je vožnja vozila na motorni pogon, drugih vozila i prevoznih sredstava šumskim putevima, odnosno izvan puteva, staza i prostora koji su za to namenjeni, osim za službene potrebe Upravljača, u vanrednim situacijama i uz posebno odobrenje Upravljača.


Iz Nacionalnog parka Tara apeluju da se posetioci odgovorno ponašaju i skreću pažnju da će JP „Nacionalni park Tara“ učiniti sve što je u njegovoj moći da se spreče i sankcionišu sve nedozvoljene i neodržive aktivnosti, a protiv vozača kvada biće podneta prekršajna prijava, piše srbijadanas.com. 

BONUS VIDEO: SRBIJA JE NA PUTU SVILE I TO JE NEMINOVNOST

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR