Glas Javnosti

DIVAN JE GOSPOD U DELIMA SVOJIM: Vladika Artemije oslobođen optužbi 15 minuta pre smrti, VRAĆENE MU SVE ZASLUGE

Društvo
Autor: Glas javnosti

Nekadašnji episkop raško-prizrenski Artemije je zbog svojih stavova bio proteran i optužen na Kosovu i Metohiji, te su ga poslali na deset godina u selo dalje od mesta gde je bila njegova služba.

Pre deset godina vladika Artemije uklonjen je sa katedre Eparhje raško-prizrenske, uz zabranu da ostane na KiM, potom je raščinjen i nekoliko godina kasnije isključen iz SPC zbog nepoštovanja saborskih odluka koje smatrao nekanonskim.

Juče, 21.11.2020. godine vladika je preminuo, a episkopski savet je zaključio da im sada ne može praviti probleme, te su skinuli prokletstvo sa njega i vratili mu zasluge, a sutra će ga sahraniti s počastima.

Kako se saznaje, 15 minuta pre nego što mu je srce stalo, vladiki Artemiju je na kućnu adresu stiglo finalno Rešenje suda da je oslobođen svih optužbi za koje su ga teretili na Kosovu i Metohiji.

Sa ovog sveta vladika Artemije je otišao na “crveno slovo” – Sabor svetog arhangela Mihaila- na isti praznik na koji je pre 60 godina zamonašen.

Vladika će biti sahranjen u rodnom Leliću, gde se nalazi sedište Eparhije raško-prizrenske u egzilu na čijem je čelu od kad je isključen iz Sabora SPC.

(Glas javnosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR