Glas Javnosti

Divan gest drugara Džona Sandea: Srpski studenti pomažu porodici preminulog kolege iz Kenije

Društvo
Autor: Glas Javnosti

Kolege preminulog studenta medicine iz Kenije Džona Sandea pokrenule su akciju za prikupljanje sredstva za pomoći njegovoj porodici. On je preminuo 21. aprila, a njegova smrt je izazvala buru na društvenim mrežama, a uzrok preranog odlaska ovog mladića je još uvek nepoznat.

Sante je preminuo u vreme  vanrednog stanja, a društvene mreže su brujale o tome da se njegova smrt nije posledica korone, već toga što nije dobio adekvatnu medicinsku pomoć, iako se obraćao brojnim zdravstvenim ustanovama.

Kolege, oni koji su se sa njim družili i zajedno spremali ispite rešili su da pomognu njegovoj porodici.

-Želja nam je da taj novac bude uručen njegovoj porodici, kako bi se pokrili troškovi sahrane i svi propratni troškovi. To je naš mali znak pažnje za tog čoveka kojeg smo svi voleli- kaže jedna od Sandeovih koleginica Nevena Savić.

Do sada je sakupljeno oko 560.000 dinara.

Za pomoć porodici Džona Sandea otvoren je namenski tekući račun

Broj racuna: 170-10420309003-11

Šifra plaćanja: 289

Model i poziv na broj nije potrebno unositi

Primalac: Nevena Savić

Uzrok smrti studenta završne godine medicine, koji je imao još dva ispita do kraja fakulteta, još nije zvanično saopšten.

-Obdukcioni nalaz još nije završen, čekaju se analize i kada one budu gotove biće dostavljen Tužilaštvu- kaže profesor Đorđe Alempijević koji je radio obdukciju preminulog studenta.

(Izvor: Nova)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR