Glas Javnosti

DISKRIMINACIJA PENZIONERA u unutrašnjosti – onima u Beogradu sledi TRINAESTA PENZIJA?

Društvo
Autor: Glas javnosti

Najava da bi penzioneri u Beogradu trebalo da dobiju i trinaestu penziju izazvala oštre reakcije u drugim gradovima Srbije.

Nakon što su deca u Beogradu dobila novčanu pomoć za razliku od dece iz drugih gradova Srbije koja nisu dobila, sada imamo i jasnu poruku od strane vladajuće koalicije da su ovoj vlasti mnogo bitniji penzioneri iz Beograda od penzionera iz Leskovca i drugih gradova Srbije, upozoravaju iz Grupe građana “Za Leskovac – Zajedno”, prenosi Rešetka.

Kako navode u svom današnjem saopštenju, diskriminacija Leskovčana i ostalih građana Srbije koji nisu iz Beograda se nastavlja.

“Naime, potpredsednik Partije ujedinjenih penzionera i proletera Srbije (PUPS) – Solidarnost i pravda Stefan Кrkobabić rekao je da penzioneri u Beogradu treba da dobiju i trinaestu penziju i da je ubeđen da gradski budžet to može da podnese. Velika ‘briga za najmlađe i briga za najstarije’ koje vladajuća koalicija zagovara kao svoje prioritete izgleda završava na obodima Beograda“, navodi se u saopštenju za javnost ove grupe građana.

Oni kažu da je ovo dokaz da postoji jasna diskriminacija dece i penzionera koji žive u drugim gradovima Srbije u odnosu na one iz Beograda.

„Ukoliko se ovo obećanje u Beogradu obistini GG „Za Leskovac Zajedno“ će tražiti da i penzioneri u Leskovcu dobiju trinaestu penziju i na taj način se osete ravnopravnim građanima zemlje u kojoj žive“, zaključuje se u saopštenju za javnost.

Najava Stefana Krkobabića, potpresednika PUPS-a i narodnog poslanika, 13-e penzije za penzionere isključivo iz Beograda je najblaže rečeno velika nepravda prema penzionerima iz cele države, navode iz “Zajedno moramo” Niš.

“Činjenica da ova najava dolazi od predsednika partije koja je resorno zadužena za brigu o svim penzionerima, istu čini još problematičnijom i jasno ukazuje na to kakav odnos ova vlast ima prema građanima ova zemlje. Ovaj predlog na stranačkom sastanku je jasno pokazao koliko PUPS misli na penzinere iz Kragujevca, Užica, Subotice, Niša ili iz onih mesta kao što su Trgovište ili Babušnica, gde penzioneri bukvalno gladuju i gde su penzije značajno niže, a narod osiromašeniji”, navodi se u njihovom saopšštenju.

Kako zaključuju, iza ove licemerne dušebrižnosti i brige za penzionere, u stvari se krije jasna pozadina, a to je da je Beograd najveća glasačka mašina kao i da je očigledno da je kampanja za lokalne izbore već počela.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR