Glas Javnosti

DIRLJIVE REČI! Vladika Grigorije poslao SNAŽNU PORUKU obolelima od raka: "Vi ste najmoćniji dokaz da je sve moguće ako ima vere i nade" (FOTO)

Društvo
Autor: Glas javnosti

Episkop diseldorfski Grigorije Durić uputio je podršku svim ljudima obolelim od kancera.

Vladika je objavio fotografiju crteža devojčice koja je obolela od kancera. 

Episkop diseldorfski poslao je snažnu poruku svima koji se bore sa ovom opakom bolešću. 

On je na svom Instagram nalogu objavio fotografiju uz dirljiv opis.

"Danas su moje molitve sa svima vama koji se borite ili ste se izborili s opakom bolešću...

Mi ljudi smo skloni da mnogo toga nazivamo hrabrošću, a zapravo je hrabrost u ovom svijetu dobila ime po vama, tihim i nenametljivim herojima, čiju su poprišta bolničke sobe, a misao povlašteni prostor strahova za koje još nije izmišljena riječ i s kojima se nerijetko razračunavate sami, daleko od tuđih očiju.

Vi umjesto pobjedničkog ordenja nosite vidljive i nevidljive ožiljke iz bitke o kojoj se neće pisati u udžbenicima istorije, a trebalo bi. Stavljajući vas pred najteže iskušenje, život vas je na jedan paradoksalan način učinio ranjivim i divno snažnim istovremeno, u toliko mjeri da često prkosite svim poznatim i nepoznatim zakonima nauke.

Vama su se razmakli horizonti pa život vidite u njegovoj punoći, i zato više od bilo koga drugog znate koliko mnogo vrijedi. Vaša izdržljivost i sila snaže i ohrabruju i nas nejake. Vaša istrajnost kao u ogledalu odražava slabost nas što brzo i nespretno sklanjamo pogled od bolesti. Oprostite nam što nemamo vašu srčanost i što ne umijemo drugačije.

Vama su kao hljeb potrebne topla riječ, zagrljaj i podrška. I nipošto sažaljenje. Jer hrabrost i istrajnost se ne žale – njima se divi. Jer otkud pravo nama, slabijima i nemoćnijima, da sažaljevamo od sebe snažnije i izdržljivije?

Vi ste primjer djelatne vjere u Boga živoga, vi ste sama nada i čudo. Vi ste hrišćanstvo u malom, bez obzira na to da li ste vjerujući ili ne. Vi ste, na koncu, najmoćniji dokaz da je sve moguće ako ima vjere i nade.

Neka se zato danas pred vama utiša sva buka ovog svijeta, neka zaćuti svako ljudsko mudrovanje, i neka zastanu svi pred snagom i voljom koja gore pomjera.

Hvala vam što svoje mukom zadobijene spoznaje dijelite i s nama neukima: kako se voli život, kako se bori za njega, i kako se pobjeđuje. Ta pobjeda nije tu zato što je smrt strašna i što je se treba bojati, već što je život lijep i što ga valja živjeti", napisao je vladika Grigorije. 





BONUS VIDEO: Psihoterapeut i specijalista za prevare otkriva da neverstvo uništava

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR