Glas Javnosti

Dirljiva ispovest sina čije je otac umro u agoniji 'zbog nesporazuma': Moj otac i Enver nisu lutke, već ljudi. Neko bi za ovo morao da odgovara

Društvo
Autor: Glas javnosti

Moj otac Šaban Hadžović (69) i Enver Papić (46) vraćeni su iz užičke bolnice u Sjenicu u vrlo teškom stanju i ubrzo su preminuli. Naš ministar Rasim Ljajić kaže da je to bio nesporazum.

Zbog tog nesporazuma izgubljena su dva ljudska života. Moj otac i Enver nisu lutke, već ljudi. Neko bi za ovo što im se dogodilo morao da odgovara.

Ovako je, sa gorčinom u glasu, Murat Hadžović, sin preminulog Šabana, govorio o dešavanjima u noći 30. juna kada su Šaban i Enver preminuli pošto su posle pregleda vraćeni iz užičke bolnice, pišu Novosti. Te noći u sjenički Dom zdravlja vraćeni su u vrlo teškom stanju. Prema rečima njihovih porodica, preminuli su ubrzo, jedan za drugim, obojica od gušenja.

- Otac je preminuo čim su ga vratili. Par dana pre kobnog događaja otežano je disao, imao je kratak dah, povremeno i temperaturu koju smo mu skidali lekovima. Mislili smo da je oboleo od kovida 19. Pre nego što je upućen u Užice lekari su nam rekli da je imao izuzetno mali nivo kiseonika u krvi. Sa Enverom je hitno upućen u Užice - kaže Murat Hadžović.

Hadžović kaže da su odmah obezbeđeni sanitetsko vozilo i lekarska pratnja.

 - Doktor Edin Žajec je sve vreme bio uz mog oca i znam da je dao sve od sebe da ga spase. Kada su stigli u Užice, javio mi je da je izašla doktorka Katarina Đorđević i po naredbi direktora užičke bolnice napisala izveštaj u kome piše da se moj otac vrati u sjenički Dom zdravlja. Tati i Enveru uradili su brzi test na koronu, koji je navodno bio negativan. Nisu ih čak udostojili da ih izvedu napolje, već su ih pregledali u sanitetskom vozilu - kaže Hadžović.

Hadžović kaže i da bi za to što se dogodilo njegovom ocu i njihovom sugrađaninu Papiću trebalo neko da odgovara.

- Ne bih voleo da se to što se dogodilo, desi još nekom. Ne tražimo ništa, samo malo humanosti. Da neko izađe i kaže da je pogrešio. Greške se svima dešavaju, ali bi onaj ko je odgovoran trebalo da izađe i kaže: "Žao mi je, pogrešio sam".

Zaposlenima u DZ u Sjenici nije jasno zašto su dvojica pacijenata u izuzetno lošem stanju vraćena u Sjenicu kad Dom zdravlja nema opremu da pomogne ljudima s tako teškom kliničkom slikom. Portparol Zdravstvenog centra Užice Danijela Vasiljević juče nam je poručila da stručna komisija još utvrđuje da li je bilo propusta u slučaju dvojice pacijenata iz Sjenice u bolnicama u Užicu i Sjenici. To je potvrdio i direktor ove ustanove dr Miloš Božović.

- Pacijenti su primljeni i pregledani na Infektivnom odeljenju užičke bolnice, a nakon pregleda infektolog im je prepisao terapiju i odlučio gde treba da budu smešteni, a reč je o isturenom odeljenju bolnice u Sjenici - rekao je Božović.

(Izvor: Blic)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR