Glas Javnosti

DIRLJIV OPROŠTAJ OD PREMINULE DOKTORKE: Kraljevački medicinari uz HRIZANTEME I SUZE ispratili dr Danijelu Gordić

Društvo
Autor: Glas javnosti

Medicinski radnici u Kraljevu na večni počinak ispratili su dr Danijelu Gordić, preminulu 20. decembra od posledica kovida-19.

 oprostile su se kolege od dr Danijele.

U prisustvu porodice i prijatelja, ne skrivajući suze i bacajući hrizanteme na kolovoz ispred pogrebnih kola, uz zvuke sirena sa ambulantnih vozila, oprostile su se njene kolege i koleginice iz OB „Studenica“ i Doma zdravlja. 

- Uz razoružavajući osmeh obraćala se svakom pacijentu sa posebnom pažnjom. Uvek ljubazna i beskrajno strpljiva, pedantna, precizna i odgovorna. A onda nas je te decembarske noći, tiho, onako kako odlaze anđeli, zauvek napustila. To je jedini ispit koji nije uspela da položi. Nebeska bolnica je sada bogatija jer u svojim odajama ima izvrsnog lekara, majku, ćerku, sestru, suprugu… Sa velikim poštovanjem čuvaćemo uspomenu na našu Nelu, doktorku anđeoskog lika i čarobnog osmeha – poručile su njene kolege, prenose Novosti.

Foto: Twitter

Od doktorke Gordić ovom prilikom posebno su se oprostile i kolege sa Odeljenja pulmologije, direktor Opšte bolnice “Studenica“ dr Zoran Mrvić, i dr Milan Parezanović, načelnik Infektivnog odeljenja.

- Ostalo je iza doktorke Nele mnogo rada, truda, pregleda, lečenih i izlečenih pacijenata.

Mnogo neprospavanih noći u brizi za zdravlje i život obolelih. Bila je budućnost pulmologije, a onda je iznenada, kao zvezda padalica, nestala na nebu - rekao je, pored ostalog, dr Parezanović.

- Draga Nela, počivaj u miru, ma koliko kratak bio tvoj život, svoju zemaljsku misiju si ispunila, a nama ostavila večno sećanje i tugu.

Podsetimo, dr Danijela Gordić (48), pulmolog u Opštoj bolnici u Kraljevu, preminula je od posledica kovida-19. Doktorka Gordić je od početka epidemije, sve vreme bila na prvoj liniji borbe protiv koronavirusa.

(Glas javnosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR