Glas Javnosti

Direktorka Batuta otkrila koja je populacija u Beogradu najizloženija korona virusu

Društvo
Autor: Glas javnosti

Distribucija obolelih od virusa Covid-19 trenutno je u Beogradu među mlađom populacijom, uzrasta između 20 i 40 godina, rekla je danas direktorka Instituta za javno zdravlje Srbije" Dr Milan Jovanovic Batut", Verica Jovanović.

Preporučene su, kako kaže, preventivne mere, pre svega održavanje higijene i socijalne distance, a poželjno je i smanjenje kontakata sa porodicom i prijateljima.

-Krizni štab će razmatrati i neke druge mere. Ako se jave simptomi bolesti, najbolje je javiti se u kovid ambulante kako bi lekar odlučio kako i šta dalje treba primenti od mera, rekla je Jovanović.

 Povodom nedavnog porasta broja obolelih u Novom Pazaru, ona je navela da su tamo poslati lekari iz Kragujevca i epidemiolazi iz Instiuta Batut, te da se na teritoriji cele zemlje kontroliše i prati epidemiološka situacija.

U Srbiji je u poslednja 24 sata potvrdeno još 227 slučajeva korona virusa, od testirane 5.933 osobe.  Od COVID-19 preminule su još dve osobe, a ukupan broj preminulih od početka epidemije je 267.

(Izvor: Tanjug)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR