Glas Javnosti

DIREKTORI: Neophodno je da se vrati poverenje u škole

Društvo
Autor: Glas javnosti

Neophodno je da se vrati poverenje u škole i da se svi u školama osećaju bezbedno, ističu predstavnici beogradskog rukovodstva Društva direktora škola Srbije.

Obratili su se danas javnosti podsećajući da je prošlo tek dvadesetak dana od masakra u vračarskoj osmoletki „Vladislav Ribnikar”, kako ističu, „bolne i neizbrisive tragedija koja nikada neće biti prežaljena”. Direktori smatraju da „nije još uvek vreme za obraćanja, javljanja, saopštenja i mišljenja, stavove i polemisanja”, ali ipak navode da su pregolemi „tuga i žal za desetoro anđelčića i školskog anđela čuvara”, kao i tragično stradalih nevinih žrtava u okolini Mladenovca i Smedereva.


− Bol moramo nositi u tišini i duboko u duši. Ostavite direktore, nastavnike, psihologe i pedagoge i druge stručne saradnike i službe, a posebno učenike − decu, da u miru i tuzi prebole ovu situaciju, ako ikada budu mogli. Ne ide nikako da se u zabavnim, rijaliti emisijama i šou programima „provlače” postupci direktora i nastavnika, nije to mesto za te teme. Pustite nas da s našim zaposlenima u prosveti i s našim učenicima i roditeljima prevaziđemo ovo breme, pričajući, podržavajući jedni druge, tešeći se i moleći se Bogu da se nikad ova tragedija više ne ponovi. Škola i roditelji moraju da budu na istoj strani, jer će učenici i deca tada biti savršeni na opšte zadovoljstvo i dobrobit svih − saopštili su beogradski direktori škola.

Najavili su da će u narednom periodu Društvo direktora škola Srbije koje će doprineti sigurnijoj i bezbednijoj atmosferi u školama.


− Molimo sve, da još malo u tišini bolujemo i tugujemo za nastradalima. Mi direktori s našim zaposlenima pazimo na naše učenike, podržavamo ih i svakodnevno brinemo o njima. Verujte nam − apeluju iz udruženja koje okuplja direktore škola širom države.

Glas javnosti/P02S

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR