Glas Javnosti

DIREKTOR ŠKOLE U NOVOM PAZARU TVRDI DA JE UČITELJICA PUŠTALA DECI 'BOŽE PRAVDE': Novi detalji skandala sa himnom!

Društvo
Autor: Glas javnosti

Slučaj iz Novog Pazara kada je učiteljica Adela Karaahmetović Melajac prvacima prvog dana škole umesto himne Srbije Bože pravde pustila tzv. himnu Bošnjaka izazvo je ogromne reakcije širom Srbije. Sada su se pojavili i novi momenti u tom slučaju.

Direktor OŠ "Rifat Burdžević Tršo" Nusret Zuković rekao je da je nakog incidenta razgovarao sa učiteljicom i da je takozvana himna Bošnjaka "Ja sin sam tvoj" intonirana na drugom času, a da je Karaahmetović Melajac na prvom času ispoštovala odluku Ministarstva prosvete i intonirala himnu "Bože pravde".

- Tokom razgovora sa učiteljicom koja vodi nastavu na bosanskom jeziku dobili smo objašnjenje da je postupila po obaveštenju Ministartva prosvete, a da je pesmu Bošnjaka intonirala tokom drugog časa prema programu koji je pripremila za prijem prvaka - rekao je Zuković za A1 TV i dodao da veruje svojoj koleginici i da su mediji izvukli celu priču iz konteksta.

Hitno je reagovao i ministar prosvete Branko Ružić koji je rekao da slučaj u Osnovnoj školi "Rifat Burdžović Tršo" u Novom Pazaru predstavlja skandal i nepoštovanje države i svih njenih simbola i svega onoga što ta država pruža svim njenim građanima i građankama.

(Glas javnosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR