Glas Javnosti

DIREKTOR BAZENA NA KOME SE OTROVALO ŠESTORO DECE: Nema reči o tome da je neko u vodu sipao higijensko SREDSTVO!

Društvo
Autor: Glas Javnosti

Direktor bazena "Stobeks" Čedomir Čedo Stojnić sa kog je u utorak šestoro mališana upućeno u Dom zdravlja u Loznicu, sa simptomima gušenja, kašlja ili crvenila, kaže da je "u najmanju ruku neshvatljiva izjava jedne od majki da je videla kako se u bazen, gde su toboganu, sipa tečnost nalik na domestos".

- To jednostavno nema veze i mi takvu i sličnu tečnost, ne samo što ne koristimo, već i nemamo u našem  kompleksu bazena - ističe Stojnić. -

- Na bazenima je bilo 600 kupača i niko, osim osim šestoro mališana, nije imao ama baš nikakvih problema. Očekujem da nadležni urade svoj posao, uzeli su uzorke stručnjaci Zavoda za javno zdravlje iz Šapca i lokalne sanitarne inspekcije. Sigurni smo da do nas nije nikakav proble, a preko navoda da je sipano nešto poput "domestos"  ne mogu da pređem ni kao vlasnik bazena, ni kao čovek ni roditelj - rekao je direktor bazena, prenose "Novosti".

 

Bazeni "Stobeks" nastavili su uobičajeni rad i  oni za odrasle i za mališane. Petoro mališana zbrinuto je u lozničkoj zdravstvenoj ustanovi i njihovo stanje je, kako smo čuli stabilno, a jedan mališan je upućen u Beograd, a kod njega je ustanovljeno teško disanje, intenzivni nadražaj kašlja, niska saturacija i spazam.

Niko od nadležnih se do sada nije oglasio.

(Glas javnosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR