Glas Javnosti

Direktna avio veza Srbija – Irazel biće simbolično uspostavljena 6. aprila

Društvo
Autor: Glas javnosti

Za manje od tri sata od Beograda do Tel Aviva.

Direktna avio linija Er Srbije koja će povezati Beograd i Tel Aviv biće ponovo uspostvljena 6. aprila, na veliki jevrejski praznik, izjavio je danas ambasador Izraela u Srbiji Jahel Vilan.

Prema rečima generalnog direktora nacionalnog avio-prevoznika Jirži Mareka, ta obnovljena linija, za koju vlada izuzetno interesovanje, predstavlja veliki povratak Er Srbije na Bliski Istok prenosi bizportal.rs.

-Presrećan sam što će ponovo početi direktni letovi između naše dve zemlje, za manje od tri sata putnici će moći da stignu iz Beograda do Tel Aviva i obrnuto- rekao je ambasador za Tanjug i dodao da će prvi avion Er Srbije poleteti na jedan od njavećih jevrejski praznika Pesah koji se slavi kao praznik proleća koje je znak novog početka, novih dostignuća i veza, između Srba i Jevreja, Srbije i Izraela.


Direktna avionska veza između dve zemlje biće, kako je istakao, od velike pomoći biznis zajednici, ljudima koji rade u oblasti real estejta, obnovljive energije, a više od svega ona će biti još važnija za razvoj turizma.

-Viđaćemo sve više turista koji će dodatno spajati naša dva naroda-rekao je Vilan i naglasio da je 6. april dobar datum za srećan početak.

Prijemu koji je ambasador upriličio pred ponovno uspostavljanje direktnih letova Er Srbije između Sbrije i Izraela prisustvovao je i ministar privrede Rade Basta i generalni direktor nacionalnog avioprevoznika Jirži Marek.

Marek je naglasio za Tanjug da je Tel Aviv bio jedna od poslednjih destinacija na Bliski istok koja nije obnovljena nakon pandemije.

-Ona predstavlja naš povratak na Bliski istok, prvobitno smo najavili tri leta nedeljno – utorkom, četvrtkom i nedeljom, ali smo danas nakon odličnih rezultata koje je pokazalo istraživanje tržišta, odlučili da uvedemo i četvrti let, koji će početi 8. maja i to ponedeljkom- rekao je Marek.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR