Glas Javnosti

Direktna avio-linija između Srbije i Irana?

Društvo
Autor: Glas Javnosti

Ministarka građevinarstva Zorana Mihajlović razgovarala je sa ambasadorom Irana u Srbiji Rašidom Hasanom Purom o unapređenju saradnje dve države i o mogućnostima o uspostavljanju direktnog avio-saobraćaja.

Mihajlovićeva veruje da će odnosi dve zemlje biti još bolji i da prostora za saradnju ima.

„Želim i da vam zahvalim na principijelnom stavu po pitanju Kosova i Metohije, što je veoma značajno za našu zemlju. Vazdušni i drumski saobraćaj, kao i saradnja naših građevinskih kompanija, jesu oblasti koje mogu dodatno unaprediti odnose Srbije i Irana. Drago mi je da je i vaša država u procesu ratifikovanja Sporazuma o vazdušnom saobraćaju, jer je on važan kako za razvoj turizma, tako i za saradnju u oblasti poljoprivrede i ekonomije“, rekla je ona.

Kako se dodaje u saopštenju ministarstva, Rašid Hasan Pur je rekao da mu je čast što je postavljen za ambasadora u Srbiji i istakao da postoje snažna volja i odlučnost za napredak odnosa dve države, prenosi Tanjug.

„O tome svedoče i odnosi naša dva predsednika. Dalji napredak možemo uspostaviti i kroz jačanje saradnje u oblasti poljoprivrede, prehrambene industrije, obrazovanja i IT industrije, kao i rudarstva i građevinarstva. Uspostavljanje direktnog vazdušnog saobraćaja jedan je od preduslova za dalje unapređenje odnosa“, rekao je Pur.
Na sastanku je bilo reči i o rodnoj ravnopravnosti, a sagovornici su se složili da je neophodno kontinuirano unapređenje položaja žena i saglasili se o uspostavljanju saradnje dve države i na ovom polju.

Sputnik

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR