Glas Javnosti

DILERI SAD IMAJU NOVI NAČIN DA DECU NAVUKU NA DROGU: Roditelji budite maksimalno OPREZNI!

Društvo
Autor: Glas javnosti

Droga je oduvek bila ogromna opasnost i pošast za sve generacije a pogotovo za one mlade koji se lako daju prevariti i uvući u pakao narkomanije. Pandemija korone promenila je sve pa tako i pristup ozloglašenih dilera drogom mladima.

Prema  saopštenju Evropske agencije za narkotike, ilegalna trgovina drogom je kao i supermarketi, restorani i dobavljači hleba od kiselog testa, postala digitalna kako bi opslužila svoje kupce tokom zaključavanja i mogla bi da ostane takva i kada se završi pandemija kovid-19.

Pandemija gura kriminalce koji se bave narkoticima da deluju onlajn, stvarajući od toga trend, izjavila je evropska komesaraka za unutrašnje poslove Ilva Johanson tokom onlajn predstavljanja izveštaja o narkoticima za 2021. godinu koju je sastavila agencija EMCDDA sa sedištem u Lisabonu.

Dileri droge prelaze sa ulice na društvene mreže, primaju porudžbine putem šifrovanih poruka i šalju narkotike kupcima preko službe dostave, navedeno je u izveštaju. Pandemija je iznudila promene na svim nivoima trgovine narkoticima, od trgovine na veliko i krijumčara do dilera u komšiluku. Sa zatvaranjem granica, krijumčari se više oslanjaju na brodske kontejnere, a manje na kurire, navodi se u izveštaju

Podaci pokazuju da ne opada količina kokaina koji je na raspolaganju, ali je primetan porast broja ljudi koji uzgajaju kanabis kod kuće.

(Glas javnosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR