Glas Javnosti

ДИЈАСПОРИ могућа забрана уласка у земљу због корона вируса

Društvo
Autor: Novosti.rs

Привремена забрана доласка дијаспори у Србију је једна од могућих мера које Влада разматра да уведе, како би се спречило ширење вируса корона.

Грађани Србије који долазе из земаља које нису у групи најризичнијих, по преласку границе добијају решења о 14-дневној самоизолацији. Што се тиче осталих наших држављана који се налазе на службеном или туристичком путовању у иностранству, уколико се у земљу враћају из ризичних земаља, обавезни су да бораве у посебним карантинима. Влада је утврдила неколико таквих објеката.

Дa би се спречило масовно ширење вируса корона, наша држава најозбиљније разматра могућност да уведе привремену забрану доласка у земљу припадницима српске дијаспоре, чији се повећани долазак очекује поводом празника, између 17. и 21. априла. У протекла два дана у земљу је ушло 35.276 наших грађана из иностранства, а од почетка кризе више од 50.000 људи.

Министар унутрашњих послова Небојша Стефановић, апеловао је на грађане да не долазе у земљу из иностранства, као и да нигде не путују, јер је важно да се добије на времену, како не бисмо имали повећање броја оболелих.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR