Glas Javnosti

DIGITALNO NASILJE SVE STRAŠNIJE IZ GODINE U GODINU: Forum o posledicama sajberbulinga

Društvo
Autor: Glas javnosti

Digitalno nasilje bilo je u fokusu Zlatibor Influencer Forum-a. Poslata je poruka da je nasilje - neprihvatljivo.

Prvi Zlatibor Influencer Forum okupio je veliki broj influensera, umetnika, predstavnika medija i međunarodnih organizacija  sa ciljem pokretanja diskusije na ovu  temu na širem društvenom nivou.



Pod temom „Digitalno nasilje – prevencija i akcija“, okupljeni su imali priliku da čuju obraćanje NJ.E. ambasadorke Švedske u Srbiji, Annike Ben David i Slavice Marković Sandić -Public Diplomacy Officer Embassy od Sweden, kao i saradnice za rodnu ravnopravnost  Programa Ujedinjenih nacija za razvoj UNDP u Srbiji, Marinu Ileš i Danijelu Pešić, koje su govorile o različitim oblicima digitalnog nasilja  i njegovoj prevenciji.




Učesnici foruma i influenseri razmenili su dosadašnja iskustva i stavili su u fokus nešto što se na internetu događa svakodnevno, a čemu se ne pridaje dovoljno značaja i pažnje u javnosti., navodi Magazin Novosti.



Tokom trajanja foruma, pored programskog dela sa centralnom temom, učesnicima su bile organizovane i aktivnosti sa ciljem relaksacije, druženja i upoznavanja destinacije. Osnivačica Holističke akademije MAYA, Maja Milićević, podelila je svoja znanja i iskustva kako influenseri mogu iznutra da ojačaju svoju ličnost i pronađu unutrašnji mir, čime se značajno povećava otpornost  u neprijatnim situacijama. 

Predstavnici medija su iz svog ugla podržali inicijativu za prevenciju i sprečavanje digitalnog nasilja i u otvorenoj diskusiji se osvrnuli i sami na važnost odgovornog  izveštavanja o ovoj temi u štampanim medijima. 



Prvi Zlatibor Influencer Forum probudio je veliko interesovanje i podstakao razvoj diskusija vezanih za biznis današnjice – influencer marketing. Ovo je samo početak projekata koji će imati ne samo edukativno-informativni, već i transformativni sadržaj i efekat.

Digitalno nasilje može imati ozbiljne posledice. Ne treba kriviti žrtvu za pretrpljeno nasilje, ne treba učestvovati u diskriminaciji i širiti uvredljive sadržaje. Treba poslati jasnu poruku da je nasilje neprihvatljivo – zaključci su prvog Zlatibor Influencer Foruma.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR