Glas Javnosti

Дезинфекција улица широм Србије

Društvo
Autor: Glas javnosti / RTS

Због епидемија коронавируса комуналне службе широм Србије имају много посла, пре свега због дезинфекције простора и улица.

У Крушевцу комунално предузеће ради у три смене. Перу градске улице свакодневно, по посебном режиму.

пране су улице и у Специјалној болници "Рибарска бања", у Старој чаршији, а током ноћи опраће се круг градске болнице и простор око зелених пијаца у том граду. Почела је и дезинфекција саобраћајница у сеоским насељима.

"У ранијем периоду се користила техничка вода за прање улица и саобраћајница. Сада се користи вода са градског водовода, значи општине Крушевац, тако да она сама по себи има довољне количине хлора које су у овом тренутку сасвим довољне да се изврши дезинфекција и третирање свих асфалтних површина", каже Снежана Радојковић, директорка ЈКП "Крушевац".

Цистерне су од раног јутра и на улицама Горњег Милановца. Приоритети су дезинфекција површина око здравствених и јавних установа.

''Хиперхлорисаном водом, три пута дневно перемо комплетно простор око болнице и око Дома здравља, паралелно са тим одлуком Штаба за ванредне ситуације узели смо учешће у спречавању ширења вируса и код објеката за колективно становање", објашњава Иван Лазић, директор ЈКП ''Горњи Милановац'' '

Дезинфиковани су аутобуси градског превозника у Ужицу.

У Нишу је дезинфикована најпре аутобуска станица, затим центар града, а у Чачку ће комунално предузеће тај посао започети сутра.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR