Glas Javnosti

Девојчица – жртва „Малчанског берберина” напустила Ниш

Društvo
Autor: Politika.rs/pixabay

Због искључења струје на заједничком струјомеру који користи више породица, Моника Каримановић и њена мајка привремено отишле да живе у Сврљиг

Ниш – Дванаестогодишња Моника Каримановић, из Сувог Дола код Ниша, која је између 20.децембра прошле и 5. јануара ове године била жртва киднаповања монструма Нинослава Јовановића (46), из нишког села Малча, познатог „Малчанског берберина”, већ неколико дана није у Нишу. Несрећна девојчица привремено се преселила у оближњи Сврљиг, где иначе живи рођена сестра њене мајке. Александра, њена мајка, такође је отишла у ову варошицу, како би била са Моником.

Разлог одласка из Ниша у Сврљиг је искључење струје у породичном објекту где је Моника до сада живела са родитељима, мајком Александром и оцем Робертом. Испорука електричне енергије обустављена је јер више месеци уназад нису плаћени рачуни за утрошену струју. Тај заједнички струјомер користе, сазнали смо две, а повремено и три породице које живе поред објекта у којем је породица Каримановић, и које су у блиској родбинској вези са Моникиним родитељима.

Како је пред одлазак за Сврљиг објаснила Александра Каримановић, она и њен супруг редовно измирују рачуне за утрошену струју, али корисници заједничког струјомера (сазнаје се да је реч о родитељима и брату Александре) то не чине дуже време. Каримановићи су покушали да обезбеде посебан прикључак за електродистрибутивну мрежу и струјомер којим би била регистрована потрошња струје само у делу објекта где они живе, али за то, испричали су, немају новца. Као што немају пара ни да измире дуговања осталих потрошача са заједничког струјомера.

Како је неизвесно када ће рачуни бити плаћени, а струја поново бити прикључена потрошачима са овог заједничког струјомера у Сувом Долу, Моника и њена мајка Александра Каримановић одлучиле су да привремено оду код рођака у Сврљигу.

 

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR