Glas Javnosti

DETALJNO RADNO VREME PRODAVNICA NA SRETENJE: Evo ko mora da radi, a ko da odmara za DRŽAVNI PRAZNIK!

Društvo
Autor: Glas javnosti / espreso

Radno vreme prodavnica, tržnih centara i pošte tokom praznika

Privredni subjekti koji obavljaju zanatsku i trgovinsku delatnost na teritoriji grada Beograda radiće na Sretenje – Dan državnosti Srbije prema sledećem rasporedu:

– 14. februara – dežurni prodajni objekti nespecijalizovanih trgovinskih formata, pretežno prehrambenog asortimana (hipermarketi, supermarketi, superete, mini-marketi i dr) moraju da rade najmanje od 9 do 18 časova;

– 15. februara (Sretenje, sreda) – dežurni prodajni objekti mogu biti zatvoreni;

– 16. februara – dežurni prodajni objekti moraju da rade najmanje od 9 do 12 časova.

Na Dan državnog praznika – Sretenje, 15. i 16. februara, nespecijalizovani trgovinski formati u kojima se obavlja trgovina na malo pretežno neprehrambenog asortimana i posebni trgovinski formati mogu biti zatvoreni.

Benzinske stanice na državnim putevima I i II reda i opštinskim putevima na teritoriji grada Beograda radiće 24 časa, a ostale benzinske stanice u gradu radiće od 6 do 20 časova.

Dežurni prodajni objekti koji u vreme državnih i drugih praznika obavljaju delatnost, dužni su da raspored, početak i završetak radnog vremena istaknu na vidnom mestu objekta, najmanje tri dana pre dana državnog i drugog praznika.

Svi trgovinski i zanatski objekti za vreme državnog praznika, Dana državnosti Srbije – Sretenje, mogu biti otvoreni i mogu raditi duže od radnog vremena navedenog u ovom saopštenju Sekretarijata za privredu.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR