Glas Javnosti

DETALJI NOVE HAVARIJE U TENTu: Delovi mlina leteli 70 METARA PO ELEKTRANI! (VIDEO)

Društvo
Autor: Glas javnosti

Tek što se jedna havarija sanirala, u TENT je došlo do eksplozije, za koju randnici kažu da je bila ravna katastrofi.

Drugi generator, odnosno generator 1 je van pogona zbog nedovršenog remonta i nedostatka uglja za rad oba. To naime znači da cela elektrana TENT "B" ne proizvodi električnu energiju.

- Nikad se ranije to nije dogodilo! Delovi mlina leteli na sve strane. Dobro nije niko poginuo!? Ona rupa u zidu je prostorija aku-baterja. Jedno parce je odletelo čak do ventilatora svežeg vazduha na bloku 1, oko 70m udaljenog - kaže za Glas izvor blizak TENTu.

Podsetimo, Zbog havarija u TENT-u van pogona su blokovi B1 i B2, a normalizacija se očekuje tokom sutrašnjeg dana, saopšteno je iz kabineta ministarke rudarstva i energetike Srbije Zorane Mihajlović.

Sednica Radne grupe za praćenje sigurnosti snabdevanja energijom i energentima danas je hitno sazvana zbog havarija koje su se desile u Termoelektrani „Nikola Tesla“ u Obrenovcu, saopštilo je Ministarstvo rudarstva i energetike Srbije.

Havarija na bloku B2 izazvana oštećenjem mlinskog kola izbacila je taj blok iz pogona, ali nijedan radnik nije povređen, dodaje se u saopštenju. Očekuje se, kako se dodaje, da tokom sutrašnjeg dana blok B2 bude vraćen u sistem.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR




od Dejan u 31.12.2021 21:56:57 h
     0 

Ovo pocepano na početku filma je mlin za ugalj koji se raspao, tako da su komadi mlina bušili na sve našta naidju.. Jedino dobro u ovoj priči je da nema povredjenih i poginulih.