Glas Javnosti

Detaljan CENOVNIK voća i povrća u Beogradu!

Društvo
Autor: Glas javnosti

Beograđani na pijacama kupuju i mladi kajmak, a za kilogram ovog mlečnog proizvoda potrebno je izdvojiti i do 1.500 dinara, dok je cena punomasnog sira 600 dinara

Ponuda svežeg voća i povrća na prestoničkim pijacama je velika, a cene raznovrsne. Luk i dalje drži cenu od 300 dinara po kilogramu, dok je ponuda jagoda sada veća u odnosu na prethodni period, ali cena im je i dalje visoka. Za pola kilograma potrebno je od 150 do 500 dinara.

Pijace se već uveliko pripremaju za uskršnje praznike i to je razlog što je svaka treća tezga na Zemunskoj pijaci bila ispunjena domaćim svežim jajima. Sitnija, krupnija, srednja, ponuda je velika, a cena im se kreće od 20 do 40 dinara po komadu.


Rotkivce, mladi luk, kupus, zelena salata i dalje su najtraženiji, a cena im se kreće od 60 do 80 dinara. Kupuje se i svež spanać a cena mu se kreće od 100 do 200 dinara. Na tezgama sve manje ima crvenih paprika, a cena im je ista kao i u prethodnom periodu, za kilogram i do 600 dinara. Ovo crveno povrće sve više zamenjuju krastavci i paradajz. Cena im je raznovrsna od 200 do 400 dinara po kilogramu. 

Sugrađani koji odluče da kupuju krompir na Zemunskoj pijaci potrebno je da izdvoje od 70 do 200 dinara. Kilogram šargarepe i tikvica kreće se od 120 do 220 dinara.

Na prestoničkim tezgama i dalje može da se nađe južno voće, a nakupci kažu da se dobro prodaje. Mandarine, limun, pomorandže i banane kupuju se i ovog meseca, a cena im je ista kao i u prethodnom periodu i kreće se od 130 do 250 dinara. Ponuda jabuka je na pijaci u Zemunu je velika. Crvene, žute, kisele, slatke, a cena od 70 do 220 dinara.

Beograđani na pijacama kupuju i mladi kajmak, a za kilogram ovog mlečnog proizvoda potrebno je izdvojiti i do 1.500 dinara, dok je cena punomasnog sira 600 dinara.

(Glas javnosti / Novosti)

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR