Glas Javnosti

DESET NAJZANIMLJIVIJIH DETALJA O LEGIJI: Od nesuđenog AUTO-MEHANIČARA do pripadnika LEGIJE STRANACA I KNJIŽEVNIKA!

Društvo
Autor: Glas javnosti

O Miloradu Ulemeku Legiji zna se uglavnom mnogo toga ali ipak neke činjenice iz njegovog života su posebno interesantne,

1. Rođen je 15. marta 1968. godine, iz sela Pecka na Kordunu. Otac Milan je bio podoficir JNA, a majka Natalija činovnica u poštanskoj štedionici.

 2. 1985. godine završava kurs za auto-mehaničara. Iste godine beži za Francusku iz Srbije, jer je bio umešan u neuspelu pljačku.

3. Sa samo 18 godina stupa u Francusku legiju stranaca, gde ostaje 6 godina boreći se u Čadu, Libiji, Bejrutu, Francuskoj Gvajani i Iraku. Tu stiče nadimak Legija.

4. 1992. godine napušta Francusku legiju stranaca, dolazi u Srbiju i pristupa Arkanovim Tigrovima.

5. Ženi se Marijom Luković, novinarkom rođenom u Kanadi i uzima njeno prezime. Sa Marijom ima jednu ćerku, koja ga i danas redovno obilazi u zatvoru.

yt

6. Nakon razvoda, Ulemek ima vanbračnu vezu sa Aleksandrom Ivanović sa kojom ima tri ćerke. I Aleksandra sa ćerkama redovno dolazi u Zabelu u posetu Miloradu.

7. Nakon što je Ulemek uhapšen, njegova supruga se zajedno sa decom odselila u Francusku, a pre ove odluke Aleksandra se nije odvajala od svog obezbeđenja. Kako su ranije pisali mediji, postoje spekulacije da se zbog Aleksandre Legija nekoliko puta našao u neprilici. Navodno, Legija je samo nekoliko meseci nakon što je optužen za ubistvo premijera Zorana Đinđića poslao svojoj dragoj buket cveća u porodiliše, što ga je umalo koštalo slobode. Takođe, postoje navodi da se policiji predao upravo zbog svađe sa suprugom, ali on to nikad nije potvrdio ili demantovao.

8. Ulemek je osuđen četiri puta na maksimalnu kaznu od 40 godina zatvora - zbog učešća u ubistvu premijera Zorana Đinđića, krivičnih dela "zemunskog klana", četvorostrukog ubistva na Ibarskoj magistrali, kao i ubistva Ivana Stambolića i pokušaja ubistva Vuka Draškovića u Budvi. Iz zatvora će izaći tek 2044. godine, kad napuni 76 godina.

9. Već 16 godina je u strogoj izolaciji specijalnog paviljona "Zabele", zbog čega njegov advokat često zahteva da mu se dodeli blaži tretman i slobodnije kretanje unutar zatvora.

10. Tokom zatvorske kazne Milorad Ulemek Legija napisao je 20 knjiga.

 (Glas javnosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR