Glas Javnosti

DESET HILJADA PROFESIONALACA NAPUSTILO VOJSKU OD 2016: Ljudski resurs VS demoralisan!

Društvo
Autor: Glas javnosti

U prethodnih pet godina zbog loših uslova Vojsku Srbije napustilo je blizu 10.000 obučenih profesionalaca, saopštio je Vojni sindikat Srbije.

Sindikat je upozorio i da je stanje operativnosti vojske, kada su u pitanju ljudski resursi, „daleko od onog koje državnom vrhu prikazuju vojni zvaničnici“.

U saopštenju povodom sastanka predsednika Srbije Aleksandra Vučića sa ministrom odbrane Nebojšom Stefanovićem i načelnikom Generalštaba VS Milanom Mojsilovićem, iz Vojnog sindikata su naveli da pozdravljaju svaki vid modernizacije i opremanja vojske ali i dodali da bi bili „srećniji“ da je Vučić izjavio da će ulaganje u ljudske resurse VS biti prioritet u narednom periodu.

 

-Godinama unazad apelujemo na potrebu da se odnos države kao poslodavca prema profesionalnim pripadnicima Vojske Srbije promeni, ali umesto da se sa predstavnicima srpskih vojnika razgovara o unapređenju stanja, oni se šikaniraju i označavaju kao državni neprijatelji, što je apsurd, stoji u saopštenju.

Ocenjuje se da je „ljudski resurs“ VS prethodnih godina „potpuno devastiran i demoralisan“ i da je danas „u takvom stanju da ozbiljno ugrožava operativnost Vojske Srbije i njenu osnovnu ustavnu ulogu“.

-Srpskoj javnosti, a naročito državnom vrhu, mora biti jasno da avioni, tenkovi i sva druga ratna tehnika ničemu ne služi bez ljudi, naveli su iz sindikata i apelovali na predsednika Srbije da se odazove njihovom pozivu na razgovor, kako bi „iz ugla onih koji čine vojsku, čuo šta su njihove prioritetne potrebe“.

(Glas javnosti)

 

 

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR