Glas Javnosti
posta

ĐERLEK PRIZNAO DA MALOM GAVRILU NIJE UPLAĆEN NOVAC ZA LEČENJE: 'Moramo ispoštovati sve zakonske procedure, ČEKAMO FAKTURU!'

Društvo
Autor: Glas Javnosti

Građani Srbije su zajedno sa roditeljima malog Gavrila iz Kragujevca vodili njegovu borbu i izborili ono što je bilo do njih, a novac za lečenje dečaka koji je obezbedilo Ministarstvo zdravlja je na čekanju.

Kako navodi danas državni sekretar Ministarstva zdravlja Mirsad Ðerlek, novac je spreman i nema ničeg spornog u tome, ali se mora ispoštovati procedura koja podrazumeva da se ministarstvu dostavi zvanična faktura kako bi zakonski mogli da prebace novac za lečenje.

Roditelji Gavrila Ðurđevića, čija je borba za život ujedinila Srbiju, objavili su na društvenim mrežama da im još nije uplaćeno 370.000 evra koje je država obezbedila za lečenje tog dečaka koji boluje od spinalne mišićne atrofije.

Ðerlek je u izjavi za Tanjug rekao da potpuno razume roditelje malog Gavrila, ali da novac koji je za njegovo lečenje obezbedila država mora da se pošalje onako kako zakon nalaže.

- Mi živimo u pravnoj državi i moramo ispoštovati sve zakonske procedure. Novac za lečenje Gavrila stoji i čeka da bude prebačen, ali to nije moguće prebaciti na privatni račun lekara koji je napisan ručno. Mi ipak moramo dobiti fakturu, kako bismo znali da će novac zaista otići za lečenje deteta- objasnio je Ðerlek.

Dodaje da kada je u pitanju lečenje mališana, novac koji je država obezbedila nije problem, međutim, kako kaže, kada je u pitanju edukacija roditelja to se može obaviti i na domaćem Instututu „Tiršova“.

- Ono što građani treba da znaju to je da naša država uopšte ne žali novac za decu. Naš zadatak je da brinemo o zdravlju svih građana Srbije, a posebno naših najmlađih. Ono što mi moramo da znamo to je da novac ide u prave ruke i da je zakon iznad svih nas- poručio je Ðerlek.

Ističe da će država uraditi sve da pomogne Gavrilu Ðurđeviću, kao što je do sada činila za bolesnu decu.

(Glas javnosti/Agencije)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR