Glas Javnosti

Deo čuvenog giganta Simpa iz Vranja ide na doboš

Društvo
Autor: Glas javnosti

Veliki jugoslovenski i srpski gigant Simpo iz Vranja oglasio je na prodaju nekoliko svojih nepokretnosti, kao i mašine i opremu u vlasništvu ovog privrednog društva u Pančevu, Leskovcu, Novom Sadu, Vranju, Surdulici i Beogradu.

Najvredniju oglašenu imovinu u okviru oglasne dokumentacije čini nekretnina u Novom Sadu u Bulevaru Oslobođenja broj 31, odnosno prodavnica površine 1.089 kvadratnih metara, pomoćna zgrada površine 138 kvadrata, kao i zemljište uz zgradu i drugi objekat površine 463 kvadratnih metara. Početna cena iznosi 492.660.000 dinara. Osnovni kreterijum za izbor najpovoljnijeg ponuđača je visina ponuđene cene.


Gigant proizvodnje nameštaja Simpo, sada je akcionarsko društvo sa većinskim vlasništvom države u kome radi oko 1.500 radnika. Simpo je imao robne kuće i radnje skoro u svakom gradu, a stotine hotela po svetu bile su opremljene njihovim nameštajem. Sada se oslanjaju na izvoz u zemlje regiona i opremanje većih objekata u inostranstvu, a sve češće stižu vesti o prodaji njihovih objekata širom Jugoslavije. 

Direktorka Fonda za razvoj i bivša ministarka trgovine Tatjana Matić imenovana je za članicu nadzornog odbora Akcionarskog društva Simpo iz Vranja.

Fabrika nameštaja „Sima Pogačarević“, iz koje se razvio današnji SIMPO, osnovana je 1963. godine u Vranju. U periodu 1963-1980 dolazi do širenja proizvodnih kapaciteta osnivanjem Fabrike tapetarskih proizvoda, Fabrike tepiha i Fabrike za proizvodnju štofova i drugih dekorativnih tkanina za potrebe industrije nameštaja i opremanja enterijera.

Glas javnost/B10S 

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR